Joseph Blatter sprijină ideea organizării CM din 2022 pe timp de iarnă

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat, joi, că nu ar fi împotriva organizării pe timp de iarnă a Cupei Mondiale din 2022, care va avea loc în Qatar, unde temperaturile ajung vara la 40 sau chiar 50 de grade Celcius, informează BBC.

19 afișări
Imaginea articolului Joseph Blatter sprijină ideea organizării CM din 2022 pe timp de iarnă

Joseph Blatter sprijină ideea organizării CM din 2022 pe timp de iarnă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sprijin ideea de a juca în iarnă aici (Orientul Mijlociu), când temperaturile sunt acceptabile. Mă gândesc şi la fotbalişti, nu numai la suporteri", a spus Blatter, care se află la Abu Dhabi, unde se desfăşoară Campionatul Mondial al cluburilor.

Şi secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, sprijină ideea schimbării datei de desfăşurare a Cupei Mondiale din 2022. "De ce nu? Asta ar însemna să oferim unor ţări în care nu se poate juca fotbal în lunile iunie sau iulie şansa de a găzdui o Cupă Mondială", a spus Jerome Valcke.

Oficialul FIFA a menţionat însă că o astfel de schimbare nu se poate face uşor. "Nu poţi să decizi pur şi simplu schimbarea datei de desfăşurare a competiţiei. O schimbare ar implica modificarea calendarelor campionatelor din Europa. Este mai uşor în celelalte confederaţii", a mai spus Valcke.

La începutul lunii decembrie, germanul Franz Beckenbauer, membru în Comitetul Executiv al FIFA, a propus ca turneul final al Cupei Mondiale din 2022 să aibă loc în ianuarie şi nu în iunie sau iulie, pentru ca spectatorii şi fotbaliştii să nu fie afectaţi de căldura insuportabilă din Qatar.

Qatar va găzdui turneul final din 2022, potrivit votului exprimat, pe 2 decembrie, la Zurich, de cei 22 de membri ai Comitetului Executiv al FIFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici