Josh Pierson este pregătit pentru un debut record la Le Mans la doar 16 ani

Josh Pierson va intra în istorie sâmbătă, fiind cel mai tânăr pilot din istorie în cursa de 24 de ore de la Le Mans, o competiţie veche de aproape un secol.

239 afișări
Imaginea articolului Josh Pierson este pregătit pentru un debut record la Le Mans la doar 16 ani

Josh Pierson este pregătit pentru un debut record la Le Mans la doar 16 ani

Pierson va avea 16 ani şi 118 zile când va lua startul în cursa de pe Circuit de la Sarthe din nord-vestul Franţei, cu 84 de zile mai tânăr decât era compatriotul său Matt McMurry când a stabilit recordul în vigoare, în 2014.

„Este plăcut să vin la un eveniment istoric şi să ştiu că, indiferent ce se va întâmpla, voi face parte din această istorie", a declarat pentru Reuters pilotul originar din Oregon, înaintea celei de-a 90-a ediţii a unei curse care a avut loc pentru prima dată în mai 1923.

"Dar, în general, nuasta este lucru la care mă gândesc. Sunt aici pentru a fi cel mai bun pilot care pot fi şi asta este treaba mea. Acesta este principalul meu obiectiv. Nu sunt cu adevărat îngrijorat de nimic altceva".

Pierson concurează în categoria a doua LMP2 pentru echipa United Autosports, cofondată şi deţinută de şeful McLaren Formula One, Zak Brown.

Colegii săi de echipă în maşina Oreca 07-Gibson #23 sunt britanicii Oliver Jarvis, care a câştigat anul acesta cursa de 24 de ore de la Daytona şi Le Mans LMP2 în 2017, şi câştigătorul cursei de Formula E, Alex Lynn.

Pierson este deja cel mai tânăr câştigător din Campionatul Mondial de Anduranţă, obţinând victoria în LMP2 alături de Jarvis şi de fostul pilot de Formula 1 Paul di Resta în cele 1.000 de mile de la Sebring, în martie anul trecut.

„Cred că mi-a arătat cu siguranţă punctele mele forte, a arătat că sunt aici pentru a câştiga şi a concura la fel ca toţi ceilalţi şi că nu doar datorită acestui sau acelui lucru am reuşit", a declarat el.

Americanul a început să evolueze în karting la vârsta de doi ani, dar nu provine dintr-un mediu de sporturi cu motor, în afară de tatăl său care a făcut câteva curse de club şi de familia care a urmărit diverse serii ca fani.

El a spus că nu a fost niciodată ceva în care s-a simţit împins.

„M-am concentrat foarte mult pe mine şi pe ceea ce făceam, iar dacă cineva spunea că poate este prea devreme, ei bine, era de aşteptat", a adăugat el.

„Sunt foarte sigur pe mine şi nu cred că aş fi ajuns aici dacă nu aş fi luat deciziile corecte şi dacă cineva nu ar fi crezut că sunt suficient de bun".

Pierson a rămas deschis în ceea ce priveşte viitorul său şi dacă drumul care îl aşteaptă duce spre cursele de anduranţă sau spre IndyCar şi Formula 1 - două serii pe care le urmăreşte cu pasiune şi la care i-ar plăcea să aibă o şansă.

Între timp, se va confrunta cu provocarea de a coborî în viteză pe linia dreaptă Mulsanne pe întuneric şi, posibil, şi pe ploaie, cu farurile ricoşând în ploaie şi stropi.

„Noaptea nu este un lucru nou şi, de-a lungul carierei mele, am avut parte de multe curse pe ploaie", a spus el. „Sunt pregătit pentru orice vom întâmpina".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici