Jucători din Brazilia vor să facă grevă, după violenţele fanilor la un centru de antrenament

Jucătorii din campionatul statului Sao Paulo din Brazilia intenţionează să facă grevă week-end-ul viitor, ca urmare a invaziei violente la centrul de antrenament al echipei Corinthians, unde suporterii voiau să atace fotbalişti, printre care şi fostul milanez Pato.

87 afișări
Imaginea articolului Jucători din Brazilia vor să facă grevă, după violenţele fanilor la un centru de antrenament

Alexandre Pato (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pregătim documentaţia pentru a oferi un suport juridic jucătorilor şi suntem pregătiţi să facem grevă", a declarat pentru cotidianul O Estado de Sao Paulo preşedintele sindicatului jucătorilor profesionişti, Rinaldo Martorelli.

"A sosit momentul. Nu putem continua aşa", a adăugat acesta.

O sută de suporteri ai echipei Corinthians au invadat centrul de antrenament al clubului sâmbăta trecută, la câteva zile după eşecul cu Santos, scor 1-5.

Pe lângă distrugerile materiale, fanii au agresat angajaţi ai clubului, au furat telefoane mobile şi au încercat să-i atace pe jucători, majoritatea ascunşi în vestiar timp de trei ore, uşa fiind blocată cu dulapuri. Unul dintre fotbalişti, atacantul peruan Paolo Guerrero, a fost lovit la gât.

Principalele ţinte ale suporterilor erau atacanţii Pato şi Emerson Sheik, cărora voiau să le "rupă picioarele", au povestit angajaţi ai clubului. Un alt grup de fani a spus că vor să-l omoare pe Pato (24 de ani), transferat în ianuarie 2013 de la AC Milan şi criticat constant pentru evoluţiile sale.

Jucătorii au intenţionat iniţial să facă grevă, miercuri, la meciul cu Bragantino, dar au renunţat, pentru a nu risca o retrogradare după ce s-au confruntat cu presiunii din partea federaţiei şi a postului O Globo, conform conducerii clubului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici