Jucătorii din Premier League vor îngenunchea din nou înaintea meciurilor din acest weekend

Gestul, care a fost abandonat înainte de fiecare meci la începutul sezonului, va reveni pentru următoarea rundă de meciuri, ca parte a campaniei No Room For Racism.

237 afișări
Imaginea articolului Jucătorii din Premier League vor îngenunchea din nou înaintea meciurilor din acest weekend

Hepta

Majoritatea jucătorilor din Premier League vor reveni la gestul de a îngenunchea înainte de meciurile din acest weekend, ca parte a campaniei No Room For Racism, în cadrul „Lunii istoriei negrilor”.

În urma unor discuţii între toţi căpitanii celor 20 de cluburi din Premier league, liga a anunţat în august că gestul nu va continua în fiecare zi de meci din acest sezon, deoarece exista sentimentul în vestiare că acesta şi-a pierdut impactul. Gestul a fost introdus pentru prima dată în urma asasinării lui George Floyd în Statele Unite în mai 2020.

În schimb, a fost luată decizia de a-l folosi la anumite date, deoarece, rezervându-l pentru meciurile mari, se speră că va avea o mai mare rezonanţă în lupta pentru egalitate.

Jucătorii au îngenuncheat înainte de runda inaugurală şi vor face acelaşi lucru pentru meciurile din acest weekend din octombrie, apoi înainte de o altă rundă în martie, înainte de meciurile de Boxing Day, plus ultimele meciuri de campionat ale sezonului şi finalele FA Cup şi EFL Cup.

„Am decis să selectăm momente semnificative pentru a îngenunchea în timpul sezonului pentru a sublinia unitatea noastră împotriva tuturor formelor de rasism şi, astfel, continuăm să ne arătăm solidaritatea pentru o cauză comună", se arată într-o declaraţie publicată de căpitani la începutul sezonului.

„Rămânem hotărâţi să eradicăm prejudecăţile rasiale şi să aducem o societate incluzivă, cu respect şi şanse egale pentru toţi."

Sezonul trecut, Bournemouth a încetat să mai îngenuncheze în timpul campaniei de promovare din Championship, dar a confirmat că va participa în acest sezon la datele convenite.

Brentford s-a oprit şi ea sezonul trecut, după ce atacantul Ivan Toney a rămas în picioare pentru că a simţit că gestul şi-a pierdut impactul. Alţi jucători care au încetat anterior să mai îngenuncheze au fost Wilfred Zaha de la Crystal Palace 's şi Marcos Alonso, fundaşul lui Chelsea.

„Toată lumea are dreptul să facă ceea ce se va simţi confortabil să facă", a declarat căpitanul lui Liverpool, Jordan Henderson, pentru revista GQ, după ce Alonso a decis să stea în picioare în sezonul trecut.

„Ştiu că Marcos este împotriva oricărei forme de rasism, aşa că toţi luptăm pentru acelaşi lucru aici şi toţi avem acelaşi mesaj. Dar, în ceea ce mă priveşte pe mine şi pe jucătorii de la Liverpool, cred că suntem în continuare în favoarea lui şi că încă are un impact".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici