Jucătorii naţionalei Angliei ar putea fi însoţiţi de neveste sau prietene la Cupa Mondială

Selecţionerul Angliei, italianul Fabio Capello, pare să se fi răzgândit în ceea ce priveşte intenţia sa de a le interzice jucătorilor să fie însoţiţi de neveste sau prietene pe durata Cupei Mondiale, tehnicianul fiind acum de părere că o mai mare flexibilitate ar îmbunătăţi performanţele echipei.

19 afișări
Imaginea articolului Jucătorii naţionalei Angliei ar putea fi însoţiţi de neveste sau prietene la Cupa Mondială

Jucătorii naţionalei Angliei ar putea fi însoţiţi de neveste sau prietene la Cupa Mondială (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Capello afirmase că ar vrea să le interzică nevestelor şi prietenelor jucătorilor (numite de presa engleză prescurtat WAGS, de la wives and girlfriends) să fie alături de componenţii naţionalei pe durata turneului final al Cupei Mondiale din Africa de Sud, cu excepţia unei zile după fiecare meci. Acum, Capello a ajuns la concluzia că va avea mai multă armonie în rândul echipei naţionale dacă îi va trata pe jucători cu mai multă îngăduinţă.

Capello s-a inspirat din modelul aplicat la Cupa Mondială din Germania de conaţionalul său Marcelo Lippi, care le-a permis jucătorilor italieni să petreacă mai mult timp cu familiile lor, iar "squadra azzurra" a câştigat trofeul la acea ediţie.

"Spiritul grupului este foarte important", a spus tehnicanul pentru The Independent. "Cu Lippi am vorbit despre Italia, când au câştigat titlul mondial ultima dată. Atunci, jucătorii au avut zile libere şi au stat împreună cu familiile lor. După fiecare meci, era organizat un picnic şi, astfel, a fost creat un puternic spirit de grup. Sunt mici detalii care uneori fac diferenţa când trebuie să câştigi. Antrenorii trebuie să înţeleagă ce este mai bine", a adăugat Capello.

Antrenorul italian a explicat apoi care a fost situaţie întâlnită în 2006 la Real Madrid, când echipa era divizată în mai multe gruprui. "Când am ajuns la Real Madrid, ei nu mai câştigaseră nimic de trei ani, ceea ce era ciudat pentru un asemenea club. În vestiar erau trei grupuri diferite: unul sud-american, unul spaniol şi ceilalţi. A trebuit să muncesc din greu să sparg aceste grupuri şi să îi adun pe toţi laolaltă. Spiritul este foarte important, trebuie să ai o atmosferă bună ca să câştigi", a precizat Capello.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici