Jurgen Klinsmann a fost numit selecţioner al Coreei de Sud

Tehnicianul german Jurgen Klinsmann a fost numit selecţioner al Coreei de Sud, a anunţat luni federaţia de fotbal a ţării, înlocuidu-l pe Paulo Bento, care a demisionat după Cupa Mondială din decembrie.

80 afișări
Imaginea articolului Jurgen Klinsmann a fost numit selecţioner al Coreei de Sud

Jurgen Klinsmann a fost numit selecţioner al Coreei de Sud

Asociaţia de fotbal din Coreea (KFA) a declarat că Klinsmann a semnat un contract până la Cupa Mondială din 2026, care va avea loc în Statele Unite, Canada şi Mexic.

"Ştiu că echipa naţională coreeană s-a îmbunătăţit şi a obţinut rezultate pe o perioadă lungă de timp", a declarat Klinsmann, într-un comunicat.

"Sunt onorat să calc pe urmele marilor antrenori care au condus naţionala coreeană, de la Gus Hiddink la predecesorul meu, Paulo Bento.

"Aştept cu nerăbdare să fac tot posibilul pentru a ajuta echipa să obţină succese la viitoarea Cupă Asiatică şi la Cupa Mondială din 2026".

După ce s-a retras ca jucător în 1998, Klinsmann a fost selecţionerul Germaniei în perioada 2004-2006 şi a condus naţionala la un loc trei la Cupa Mondială din 2006 pe teren propriu.

El a condus fostul său club, Bayern Munchen, în sezonul 2008-09, înainte de a deveni antrenor principal al echipei naţionale a Statelor Unite, în perioada 2011-16.

În vârstă de 58 de ani, el a condus SUA la titlul CONCACAF Gold Cup în 2013 şi a fost desemnat antrenorul anului în CONCACAF.

Primul meci al lui Klinsmann la conducerea Coreei de Sud va fi un meci amical pe teren propriu împotriva Columbiei, pe 24 martie.

KFA a precizat că echipa de antrenori a lui Klinsmann nu a fost finalizată, adăugând că germanul va locui în Coreea de Sud pe durata mandatului său.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici