BBC: Jurgen Klopp a fost numit Antrenorul anului, iar Liverpool este Echipa anului

  • Jurgen Klopp a fost numit Antrenorul anului, iar Liverpool a fost numită Echipa anului, în urma sondajului realizat de BBC.
  • Liverpool, cu Klopp la conducere a căştigat 4 trofee în ultimii cinci ani, inclusiv Liga Campionilor şi titlul de campioni în Premier League.
  • „Vrem să organizăm o petrecere mare când va fi din nou permis”, a spus Klopp pentru BBC Sports.
327 afișări
Imaginea articolului BBC: Jurgen Klopp a fost numit Antrenorul anului, iar Liverpool este Echipa anului

BBC: Jurgen Klopp a fost numit Antrenorul anului, iar Liverpool este Echipa anului

Săptămâna trecută Klopp a câştigat şi premiul pentru cel mai bun antrenor acordat de FIFA.

Antrenorul german Jurgen Klopp şi echipa sa au câştigat titlul de campioni în Premier League în sezonul 2019-2020, punând capăt unei aşteptări de 30 de ani. Pentru Liverpool a fost cel de-al 19-lea titlu din istorie şi primul din sezonul 1989-90 încoace.

Echipa condusă de Klopp a realizat o performanţă memorabilă în istoria Premier League, câştigând cu un avans de 18 puncte, având la un moment dat chiar 25 de puncte peste a doua clasată, un decalaj record pentru campionatul britanic.

Acesta nu a fost singurul record în fotbalul englezesc de top pe care l-a înregistrat Liverpool.

Pentru prima dată în istorie, o echipă a câştigat titlul cu 7 etape înainte de finalul sezonului.

Un alt record stabilit este numărul de 24 de victorii consecutive înregistrate pe teren propriu, şapte dintre ele fiind obţinute la finalul sezonului 2018-2019.

Pandemia a fost pe cale să pericliteze titlul, dar în cele din urmă Liverpool a încheiat sezonul cu 99 de puncte, cu doar trei înfrângeri la activ, dintre care două înregistrate după ce titlul fusese obţinut matematic.

„Echipa mea merită acest lucru, pentru că a făcut o treabă incredibilă. Este un mix de talent, caracter şi dorinţă, la care se adaugă puterea mare a clubului”, a spus Klopp pentru BBC Sports.

„Vrem să organizăm o petrecere mare când va fi din nou permis. Ar putea dura ceva timp, dar până atunci poate vom câştiga şi altceva, vom vedea. Abia aşteptăm să ne revedem cu fanii", a mai spus el.

Germanul Jurgen Klopp, în vârstă de 53 de ani, a ajuns pe Anfield în 2015, luând Liverpool de pe locul 10 în Premier League. În cei cinci ani de când conduce echipa a adus clubului patru trofee, inclusiv titlul suprem în Liga Campionilor, în 2018-19.

Săptămâna trecută Klopp a câştigat şi premiul pentru cel mai bun antrenor acordat de FIFA, pentru al doilea an, devenind primul tehnician care l-a câştigat doi ani consecutiv.

Klopp se alătură unei lungi liste de manageri de fotbal care au câştigat premiul de Antrenor al anului, printre aceştia numărându-se Gareth Southgate (2018), Claudio Ranieri (2016), Arsene Wenger (2002 şi 2004) şi Sir Alex Ferguson (1999).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici