Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool, va demisiona

Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool, se va retrage din funcţie la finalul sezonului.

1290 afișări
Imaginea articolului Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool, va demisiona

Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool, va demisiona

După ce miercuri seară i-a condus pe Reds spre o nouă finală pe Wembley, tehnicianul în vârstă de 56 de ani va continua să supervizeze meciurile rămase de disputat ale echipei în 2023-24, înainte de a trage cortina peste un mandat de manager glorios de opt ani şi jumătate pe Anfield, în care clubul a câştigat şase trofee majore sub conducerea sa până în prezent.

Managerii adjuncţi Pepijn Lijnders şi Peter Krawietz, precum şi antrenorul de dezvoltare a elitei Vitor Matos, îşi vor elibera şi ei posturile la finalul sezonului, Lijnders fiind dornic să îşi urmeze propria carieră în management.

Confirmând decizia sa pentru Liverpoolfc.com, Klopp a prezentat motivele care au stat la baza acesteia, punând un accent deosebit pe nevoia de claritate cât mai curând posibil, pentru a crea condiţiile necesare unei tranziţii ordonate care să aibă loc în timp util.

El a spus: "Pot să înţeleg că este un şoc pentru mulţi oameni în acest moment, când auzi asta pentru prima dată, dar, evident, pot să o explic - sau cel puţin să încerc să o explic.

"Iubesc absolut totul despre acest club, iubesc totul, acest oraş, aceşti suporterii, iubesc echipa, iubesc personalul. Iubesc totul. Dar faptul că totuşi iau această decizie vă arată că sunt convins că este cea pe care trebuie să o iau.

"O fac pentru că sunt, cum să spun, în criză de energie. Nu am nicio problemă acum, evident, ştiam deja de mai mult timp că va trebui să anunţ asta la un moment dat, dar sunt absolut bine acum. Ştiu că nu pot să fac treaba asta din nou şi din nou şi din nou şi din nou.

"După anii pe care i-am avut împreună şi după tot timpul pe care l-am petrecut împreună şi după toate lucrurile prin care am trecut împreună, respectul a crescut pentru voi, dragostea a crescut pentru voi şi cel puţin vă datorez adevărul - şi acesta este adevărul."

Klopp a fost numit în funcţia de antrenor al lui Liverpool la 8 octombrie 2015. A fost o decizie care avea să revoluţioneze clubul şi să îl stabilească din nou ca o forţă în ţară şi în străinătate.

Sub conducerea sa, Liverpool a ridicat UEFA Champions League, Premier League, Cupa Mondială a Cluburilor FIFA, Cupa Angliei, Cupa Ligii şi Supercupa UEFA, precum şi FA Community Shield.

Cu cinci luni rămase de jucat din actuala campanie, Reds rămân implicaţi în patru competiţii - şi în timp ce mai sunt încă trofee de urmărit, Klopp se va asigura că orice rămas bun este pus ferm în aşteptare până la ultimul său meci la conducerea clubului de fotbal Liverpool în luna mai.

El a spus: "Vom avea un moment, poate ultima zi de meci aici sau în altă parte - mă refer la alte ţări sau alte competiţii. Există suficient timp pentru a face acest gen de lucruri. Să mergem acum cu adevărat pentru asta. Lumea din afară vrea să folosească această decizie, să râdă de ea, să ne deranjeze.

"Noi suntem Liverpool, am trecut prin lucruri mai grele împreună. Şi voi aţi trecut prin lucruri mai grele înaintea mea. Haideţi să facem din asta o forţă. Asta ar fi foarte tare. Să stoarcem totul din acest sezon şi să avem un nou lucru pentru care să zâmbim când ne uităm în urmă în viitor."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici