Justin Ştefan: Sunt probleme cu înregistrarea din cauza incompetenţei juriştilor lui Dragomir

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că problemele legate de înregistrarea organelor de conducere în Registrul Federaţiilor au apărut din cauza "incompetenţei juriştilor" pe care i-a avut în trecut fostul preşedinte al ligii, Dumitru Dragomir.

108 afișări
Imaginea articolului Justin Ştefan: Sunt probleme cu înregistrarea din cauza incompetenţei juriştilor lui Dragomir

Justin Ştefan: Sunt probleme cu înregistrarea din cauza incompetenţei juriştilor lui Dragomir (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

El a explicat că fosta conducere a LPF nu mai făcuse nicio înregistrare la Registrul Federaţiilor de opt ani. "Am reluat procedura de înregistrare în Registrul Federaţiilor şi vom îndrepta erorile care s-au produs din cauza incompetenţei juriştilor pe care domnul Dragomir i-a avut la LPF. Aceştia din 2006 nu au mai făcut nicio înregistrare în Registrul Federaţiilor, fie pentru că au uitat, fie că au considerat că nu e necesar", a spus Justin Ştefan.

Secretarul general a explicat că singurii care pot contesta validitatea Adunării Generale din 14 februarie în care Gino Iorgulescu a fost ales preşedinte sunt reprezentanţii celor 18 cluburi din Liga I. "Până la data la care ar exista o soluţie de anulare a hotărârii Adunării Generale a LPF din 14 noiembrie 2013, Gino Iorgulescu este preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. Prin acea hotărâre (n.r. - a Curţii de Apel Bucureşti din 10 aprilie) nu s-a invalidat hotărârea Adunării Generale de alegeri. Acelaşi lucru se aplică şi celorlalte organe de conducere din cadrul LPF. Singurii care ar putea să conteste valabilitatea alegerilor din 14 noiembrie sunt reprezentanţii celor 18 cluburi", a adăugat Justin Ştefan.

Curtea de Apel Bucureşti a respins la 10 aprilie solicitarea de înregistrare a organelor de conducere ale Ligii Profesioniste de Fotbal în Registrul Federaţiilor ca urmare a unei cereri de intervenţie făcută de FC Universitatea Craiova.

Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, el învingându-l la alegerile din cadrul Adunării Generale din 14 noiembrie 2013 pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.

Tribunalul Bucureşti a dispus la 15 ianuarie modificarea actelor constitutive în sensul înregistrării noilor organe de conducere ale LPF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici