Justiţia elveţiană îl iartă pe Infantino. Procuratura renunţă la o anchetă împotriva preşedintelui FIFA

Procuratura Generală din Elveţia a decis să renunţe la ancheta împotriva preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, "în legătură cu închirierea unui avion privat pentru a zbura din Surinam în Elveţia în 2017".

83 afișări
Imaginea articolului Justiţia elveţiană îl iartă pe Infantino. Procuratura renunţă la o anchetă împotriva preşedintelui FIFA

Justiţia elveţiană îl iartă pe Infantino. Procuratura renunţă la o anchetă împotriva preşedintelui FIFA

Cu toate acestea, Infantino este în continuare anchetat într-un dosar penal în care este acuzat de "incitare la abuz de autoritate, încălcarea secretului oficial şi obstrucţionarea acţiunii penale".

FIFA a "salutat" ultima decizie de a nu-l urmări penal pe Infantino în cazul locului privat.

"FIFA salută decizia Biroului Procurorului General al Elveţiei (OAG), care a închis ancheta împotriva preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, legată de un avion privat închiriat pentru a zbura din Surinam în Elveţia în 2017", se arată în comunicat.

"S-a confirmat faptul că aranjamentele de călătorie, făcute de biroul preşedintelui şi de departamentul de călătorii al FIFA, au fost în conformitate cu normele şi reglementările de conformitate ale FIFA - o decizie care este în conformitate cu decizia Comisiei de etică a FIFA din august 2020 privind acest caz.

"În plus, OAG a recunoscut că modul de comunicare în legătură cu aceste aranjamente de călătorie la momentul respectiv a fost complet justificat.

"Ca urmare a hotărârii OAG, statul elveţian va suporta toate costurile legate de anchetă, în timp ce preşedintele FIFA a decis, de asemenea, să renunţe la orice cerere de despăgubiri, renunţând astfel la orice potenţială compensaţie."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici