Justiţia franceză respinge apelul echipei Ferrari

Judecătorii Tribunalului de mare instanţă din Paris au respins, marţi, apelul formulat de Ferrari şi au validat regulamentul Campionatului Mondial de Formula 1 pentru 2010, stabilit de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).

19 afișări
Imaginea articolului Justiţia franceză respinge apelul echipei Ferrari

Justiţia franceză respinge apelul echipei Ferrari

În urma recursului formulat de scuderia italiană, judecătorul Jacques Gondran de Robert a respins cererea echipei de Formula 1 de a suspenda punerea în aplicare a regulamentului pentru CM de Formula 1 din 2010, apreciind că, în calitate de membru al Consiliului Mondial de Automobilism, Ferrari ar fi putut să se folosească de dreptul de veto în cadrul şedinţelor acestui organ de deliberare al FIA.

Judecătorul Jacques Gondran de Robert a recunoscut faptul că Ferrari a votat împotriva modificărilor din regulament, în cadrul reuniunilor din 17 martie şi 29 aprilie 2009, de la sediul Consiliului Mondial de Automobilism, însă a menţionat că echipa italiană "nu a invocat şi nici exercitat în vreun fel dreptul de veto".

Ferrari era susţinută în această iniţiativă de alte echipe de Formula 1, precum Renault, Toyota şi Red Bull, care au anunţat că dacă le va fi impus noul regulament vor părăsi Formula 1 începând din sezonul viitor.

O decizie favorabilă echipei Ferrari ar fi fost catastrofală pentru FIA, care speră să atragă, graţie acestui regulament, noi competitori în Formula 1 (Lola, USF1, Prodrive).

Săptămâna trecută, a avut loc o reuniune între FIA şi echipele de Formula 1 pentru a încerca să găsească o soluţie în ceea ce priveşte noul regulament, însă întâlnirea s-a soldat cu un eşec. "A fost o întâlnire amicală, însă echipele au decis să pună punct discuţiilor pentru a vedea dacă pot veni cu o propunere mai bună privind limitarea bugetului", a declarat preşedintele FIA, Max Mosley.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici