Juventus a încasat jumătate din suma pe care a dat-o pe Ronaldo într-o singură zi, din vânzarea de tricouri cu numele vedetei

Transferul lui Cristiano Ronaldo la Juventus nu a produs doar un ecou răsunător în rândul oamenilor de fotbal, dar a provocat şi un record în ceea ce priveşte vânzările de produse oficiale.

5301 afișări
Imaginea articolului Juventus a încasat jumătate din suma pe care a dat-o pe Ronaldo într-o singură zi, din vânzarea de tricouri cu numele vedetei

Mutarea superstarului portughez a fost oficializată marţi, 10 iulie, iar în dimineaţa zilei următoare au fost puse la vânzare tricourile devenite ”emblemă” în lumea fotbalului. Magazinele oficiale şi site-urile de vânzări ale clubului italian nu au făcut faţă cererii de tricouri ”CR7”. Fan-shop-urile fizice au fost deschise la ora 10 dimineaţa, când deja o mulţime de oameni aştepta la coadă.

Site-ul italian it.notizie. yahoo precizează că în Milano, oraşul rivalelor Internazionale şi A, a fost vândut un tricou pe minut care avea inscripţionat numele şi cifra făcută celebră de Ronaldo. La finalul zilei de miercuri, 11 iulie, 20.000 tricouri au fost vândute, iar pe internet alte 500.000 au fost rezervate. Preţul tricoului variază între 104 euro şi 115 euro.

Săptămâna trecută, spaniolii de la Record scriau că în ecuaţia transferului Balonului de Aur ar fi fost implicată şi compania FIAT, sponsorul oficial al ”Bătrânei Doamne”. Decizia sponsorului a stârnit un val de nemulţumiri în rândul angajaţilor constructorului italian de maşini. La acea vreme, un angajat al uzieni FIAT din Napoli, explica: ”Angajaţii FIAT nu au beneficiat de o mărire de salariu în ultimii 10 ani. Cu banii pe care îi vor cheltui pe Ronaldo (n. r. - 220 milioane euro – sumă de trasnfer + salariu pe 4 ani), ar fi putut să dea fiecărui muncitor un bonus de 200 euro pe lună”. În condiţiile în care italienii au vândut doar într-o zi 520.000 tricouri, la un preţ mediu de 109 euro per articol, ar rezulta o sumă de 56,6 milioane de euro obţinute numai din vânzarea de tricouri, numai într-o singură zi. Luând în considerare aceste cifre, suma cheltuită pe mutarea istorică nu mai pare aşa greu de recuperat, situaţie care ar trebui să-i mai liniştească pe muncitorii uzinelor FIAT.

Aceasta nu este singura veste încântătoare pentru Juventus. După cum precizează Calcio e Finanza, clubului italian i-a crescut capitalul financiar de la 665 milioane de euro la 825 milioane, iar acţiunile la bursă ale echipei au crescut cu 16% de când trasferul era ca şi făcut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici