Juventus solicită retragerea titlului de campioană a Italiei în 2006

Clubul Juventus Torino solicită instituţiilor sportive retragerea titlului de campioană a Italiei, atribuit în 2006 la "masa verde" echipei Internazionale Milano, după ce i-a fost retras formaţiei torineze, în urma scandalului meciurilor trucate.

21 afișări
Imaginea articolului Juventus solicită retragerea titlului de campioană a Italiei în 2006

Juventus solicită retragerea titlului de campioană a Italiei în 2006 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Juventus motivează respectiva cerere prin apariţia, în ultimele două săptămâni, în cadrul procesului penal "Calciopoli" de la Napoli, a unor convorbiri telefonice înregistrate între conducătorii grupării Internazionale şi reprezentanţi ai arbitrilor.

În 2006, mai multe discuţii telefonice interceptate au dezvăluit faptul că unii conducători de cluburi, oameni din federaţie şi din rândul arbitrilor au participat la trucarea unor meciuri, în special în favoarea echipei Juventus Torino.

Scandalul intitulat "Calciopoli" a provocat sancţiuni sportive la finalul ediţiei 2005-2006 de campionat: Juventus a fost deposedată de titlurile obţinute în 2005 (neatribuit altei grupări) şi de cel din 2006 (acordat următoarei clasate, Internazionale Milano), retrogradări în Serie B, penalizări de puncte pentru echipele AC Fiorentina, Reggina, AC Milan şi Lazio Roma.

Internazionale Milano era singurul mare club italian neimplicat în scandalul din 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici