Kaka merge la Real Madrid

Cluburile AC Milan şi Real Madrid au ajuns la un acord pentru transferul mijlocaşului formaţiei italiene, brazilianul Kaka, în schimbul a 65 de milioane de euro, au anunţat, marţi, publicaţiile AS, Marca şi postul de radio Cadena Ser.Cluburile AC Milan şi Real Madrid au ajuns la un acord pentru transferul mijlocaşului formaţiei italiene, brazilianul Kaka, în schimbul a 65 de milioane de euro, au anunţat, marţi, publicaţiile AS, Marca şi postul de radio Cadena Ser.

45 afișări
Imaginea articolului Kaka merge la Real Madrid

Kaka merge la Real Madrid (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ediţia electonică a ziarului Marca a menţionat că brazilianul va fi prezentat la Real Madrid săptămâna viitoare.

Acest anunţ a venit la 24 de ore după ce Florentino Perez a preluat postul de preşedinte al clubului Real Madrid, promiţând că va aduce mari jucători, şi după ce a fost anunţată preluarea băncii tehnice de către chilianul Manuel Pellegrini.

Vestea sosirii lui Kaka la Real este cu atât mai surprinzătoare, cu cât brazilianul în vârstă de 27 de ani tocmai declarase, marţi, că doreşte să rămână la AC Milan: "O spun pentru ultima oară. Ultima! Nu vreau să plec de la Milan. Milioanelor de tifosi ai Milanului le spun că asta este alegerea mea. Am spus că vreau să rămân. Lăsaţi-mă în pace, vă rog!".

Marţi seara, patronul clubului AC Milan, Silvio Berlusconi, a recunoscut că este greu să-l păstreze pe Kaka: "Nu ştiu dacă îl mai putem păstra pe Kaka la Milan, pentru că ni se oferă bani foarte mulţi pe el".

Transferul s-ar fi stabilit marţi după-amiază, la Madrid, în cadrul unei întâlniri la care au luat parte Florentino Perez, administratorul delegat al clubului AC Milan, Adriano Galliani, şi tatăl jucătorului, Bosco Leite, care este şi agentul său.

Această tranzacţie ar fi una dintre cele mai scumpe din istoria fotbalului, cu zece milioane sub recordul deţinut de francezul Zinedine Zidane, transferat, în 2001, de la Juventus Torino la Real Madrid, tot sub preşedinţia lui Florentino Perez.

Kaka, Balonul de Aur din 2007 şi câştigător al Cupei Mondiale în 2002, are contract cu AC Milan până în 2013.

Internaţionalul brazilian, aflat acum în ţara sa pentru un meci al echipei naţionale, ar urma să semneze cu Real Madrid un contract valabil cinci ani, cu un salariu anual net de nouă milioane de euro, conform postului Cadena Ser, acelaşi care anunţase şi transferul lui Thierry Henry de la Arsenal la FC Barcelona, în iunie 2007.

Ziarul AS adaugă însă că transferul lui Kaka la Real Madrid ar putea fi oprit de Chelsea. O delegaţie a clubului britanic s-a deplasat, marţi după-amiază, la Milano, pentrui a înainta clubului italian o ofertă superioară celei venite din partea madrilenilor. Englezii ar oferi 80 de milioane de euro (ceea ce ar reprezenta cel mai scump transfer din istorie), un salariu anual de 12 milioane de euro pentru jucător şi un comision de 12 milioane de euro pentru tatăl lui Kaka. Presa spaniolă subliniază faptul că noul antrenor al formaţiei Chelsea, italianul Carlo Ancelotti, care tocmai s-a despărţit de AC Milan, l-ar putea influenţa pe Kaka să aleagă gruparea londoneză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici