Kane, Mitrovic, Griezmann şi Van Gaal sunt protaginiştii statisticilor ultimei etape din Liga Naţiunilor

  • Ultimele două etape ale UEFA Nations League, la fotbal masculin au consemnat o serie de noi recorduri statistice.
  • Reprezentativa Angliei a bifat două recorduri negative, în timp ce Harry Kane intră în cartea de istorie a fotbalului englez.
  • Mitrovic a devenit golgheterul all-time al Ligii Naţiunilor.
228 afișări
Imaginea articolului Kane, Mitrovic, Griezmann şi Van Gaal sunt protaginiştii statisticilor ultimei etape din Liga Naţiunilor

Anglia a încasat peste 3 goluri în două meciuri consecutive pe teren propriu (vs Ungaria 0-4, vs Germania 3-3) pentru prima dată din iunie 1995 (vs Suedia 3-3, vs Brazilia 1-3).

Tot Anglia e cea care nu a câştigat în ultimele 6 meciuri (3 egaluri şi 3 înfrângeri), ajungând la cea mai lungă serie de partide fără victorie din 1993 (aprilie-iunie). Al 6-lea meci din această serie din 1993 a fost tot împotriva Germaniei (înfrângere 1-2).

Harry Kane (Anglia) a devenit al 2-lea jucător din istorie care a marcat în 4 meciuri consecutive împotriva Germaniei. Primul a fost Imre Schlosser (Ungaria) între 1909 şi 1912.

Totodată, Harry Kane a devenit al 5-lea jucător care a început 50 de meciuri ca şi căpitan al echipei naţionale a Angliei. Predecesorii săi au fost Bobby Moore (90 de meciuri ca şi căpitan), Billy Wright (90), Bryan Robson (64) şi David Beckham (59).

Antrenorul Louis van Gaal a câştigat cel de-al 37-lea meci ca antrenor al Olandei. El a egalat recordul naţional al lui Dick Advocaat. Următorii sunt Bob Glendenning (36 de victorii), Marco van Basten (35), Bert van Marwijk (34).

Portarul Remko Pasveer a debutat pentru Olanda în meciul cu Polonia (2-0), la vârsta de 38 de ani şi 318 zile. El este al doilea cel mai vârstnic debutant din istoria „portocalei mecanice”, după Sander Boschker (39 de ani şi 224 de zile în 2010).

Francezul Antoine Griezmann continuă să apară în fiecare meci al Franţei (din 13 iunie 2017, vs Anglia 3-2). A participat la 67 de meciuri consecutive, o serie mult mai lungă decât a oricărui alt jucător din istoria „Les Bleux".

Nico şi Iñaki Williams au format a 11-a pereche de fraţi din istoria echipei naţionale a Spaniei şi prima în care cei doi s-au născut în oraşe diferite (Nico în Pamplona şi Iñaki în Bilbao).

Aleksandar Mitrovic, care a marcat 4 goluri pentru Serbia în două meciuri din septembrie, a ajuns la 50 de goluri pentru ţara sa (record naţional all-time). De asemenea, el este acum cel mai bun marcator all-time al Ligii Naţiunilor cu 14 goluri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici