Karim Benzema este cel mai în vârstă fotbalist care reuşeşte un hat-trick în Liga Campionilor

Karim Benzema, de la Real Madrid, a marcat miercuri seara împotriva lui PSG un hat-trick în urma căruia a devenit cel mai în vârstă fotbalist din istoria UEFA Champions League, din 1992 încoace, care reuşeşte o astfel de performanţă.

1214 afișări
Imaginea articolului Karim Benzema este cel mai în vârstă fotbalist care reuşeşte un hat-trick în Liga Campionilor

Sportivul a izbutit acest lucru la vârsta de 34 de ani şi 80 de zile, depăşindu-l pe Olivier Giroud, care a marcat 3 goluri pentru Chelsea, în partida câştigată cu 4-0, împotriva lui Sevilla, pe 2 decembrie 2020, pe când avea 34 de ani şi 63 de zile.

În întreaga istorie a Cupei Campionilor/Ligii Campionilor, din 1955, Benzema este al doilea cel mai vârstnic jucător care a reuşit un hat-trick, după Ferenc Puskás, a cărui vârstă era de 38 de ani şi 173 de zile când a realizat performanţa pentru aceeaşi Real Madrid, la 22 septembrie 1965, conform Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului.

Hat-trick-ul lui Benzema, reuşit în doar 17 minute, a devenit al 5-lea cel mai rapid pentru Real Madrid în Cupa Campionilor/Liga Campionilor. Cei care l-au realizat într-un interval de timp mai scurt sunt:

  • Di Stéfano (5 minute, vs Wiener SK, 1959),
  • Amancio (7 minute, vs Sparta Praga, 1968),
  • Cristiano Ronaldo (11 minute, vs Malmö, 2015),
  • Puskás (15 minute, vs Eintracht, 1960).

Benzema a devenit, de asemenea, al 5-lea jucător din istoria Ligii Campionilor care a marcat un hat-trick într-un moment în care exact 3 goluri erau necesare echipei implicate pentru o calificare în faza următoare.

Aceeaşi peeerformanţă a fost realizată anterior de:

  • Van Persie (Manchester United), vs Olympiacos (3-0) la 19 martie 2014,
  • Cristiano Ronaldo (Real Madrid), vs Wolfsburg (3-0) la 12 aprilie 2016,
  • Cristiano Ronaldo (Juventus), vs Atlético Madrid (3-0) la 12 martie 2019,
  • Lucas Moura (Tottenham), vs Ajax (3-2), la 8 mai 2019.

Benzema a ajuns la 309 goluri marcate pentru Real Madrid, depăşindu-l pe legendarul Alfredo di Stéfano (308), în lista istorică a celor mai buni marcatori ai clubului.

El este acum al treilea cel mai bun, după Cristiano Ronaldo (450) şi Raúl (323).

În clasamentul istoric al golgheterilor lui Real Madrid în Cupa Campionilor/Liga Campionilor, Benzema l-a depăşit pe Raúl (66 de goluri) şi este acum al doilea după Cristiano Ronaldo (105).

Benzema a mai atins o bornă importantă miercuri seara, ajungând la cea de-a 500-a titularizare pentru Real Madrid în toate competiţiile şi devenind astfel al doilea jucător străin care reuşeşte această performanţă în istoria clubului, după Roberto Carlos (524).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici