Karim Benzema nu va mai fi selecţionat în naţionala Franţei. Reacţia atacantului lui Real: Respect decizia şi am încredere în preşedinte

Atacantul echipei Real Madrid, Karim Benzema, nu va mai fi selecţionat în naţionala Franţei, după ce a fost pus sub acuzare în cazul de şantaj ce-l viza pe fotbalistul formaţiei Olympique Lyon, Mathieu Valbuena, a anunţat, joi, preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graet.

625 afișări
Imaginea articolului Karim Benzema nu va mai fi selecţionat în naţionala Franţei. Reacţia atacantului lui Real: Respect decizia şi am încredere în preşedinte

Karim Benzema nu va mai fi selecţionat în naţionala Franţei

"Benzema nu va mai fi selecţionat în naţionala Franţei. În cazul în care situaţia nu se schimbă el nu va face parte nici din lotul pentru Campionatul European de vara viitoare. Această sancţiune este valabilă până în martie 2016, dar ar putea fi extinsă şi pe perioada Campionatului European, în funcţie de progresele înregistrate de justiţie. Decizia a fost acceptată de selecţionerul Didier Deschamps", a spus Le Graet.

Karim Benzema este acuzat de "complicitate la tentativă de şantaj" şi "participare la asociere criminală".

Internaţionalul francez a fost plasat sub control judiciar şi i s-a interzis să intre în contract cu victima, Mathieu Valbuena, şi cu celelate trei persoane inculpate în acest caz.

Luna trecută, fostul internaţional francez Djibril Cisse a fost reţinut, împreună cu alte trei persoane, în acest caz de şantaj. Cisse i-ar fi cerut bani lui Valbuena pentru a nu da publicităţii o înregistrare video în care conaţionalul său apare în momente intime cu prietena sa. În cele din urmă, Djibril Cisse a fost eliberat şi exonerat de orice vină, celelalte trei persoane fiind suspectate de şantaj.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Benzema i-ar fi spus lui Valbuena de această înregistrare la începutul lunii octombrie, la o reunire a naţionalei Franţei. Unul dintre apropiaţii atacantului ar fi fost contactat de cele trei persoane, în scopul de a-l folosi pe acesta pentru şantajarea lui Valbuena.

Karim Benzema: Respect decizia şi am încredere în preşedinte

Atacantul echipei Real Madrid, Karim Benzema, a declarat, joi, într-o postare făcută pe contul său de Twitter, că respectă decizia Federaţiei Franceze de Fotbal, care a decis excuderea sa temporară din naţională, informează L'Equipe.

"Respect decizia şi am încredere în preşedintele nostru Noel Le Graet", a scris Benzema pe Twitter.

De asemenea, gruparea Real Madrid a anunţat că "regretă" şi "respectă" decizia Federaţiei Franceze de Fotbal. "Real Madrid regretă şi respectă decizia Federaţiei Franceze de a-l suspenda temporar din naţională pe Benzema. Jucătorul are toată încrederea noastră", se arată în comunicatul clubului spaniol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici