Kiev, singurul oraş din Ucraina confirmat ca gazdă a Campionatului European din 2012

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă ce a urmat şedinţei Comitetului Executiv al forului continental, care a fost găzduită de Bucureşti, că singurul oraş din Ucraina confirmat ca gazdă a turneului final al Campionatului European din 2012 este Kiev.

2 afișări

Kiev a fost confirmat ca oraş gazdă numai pentru faza grupelor, a sferturilor de finală şi a uneia dintre semifinale, nu însă şi pentru finală, aşa cum a fost progrmat iniţial. Michel Platini a precizat că cele patru oraşe ucrainene nominalizate iniţial pentru a găzdui meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2012, ce va fi găzduit împreună cu Polonia, Kiev, Lvov, Doneţk şi Harkov, au termen până la data de 30 noiembrie pentru a prezenta progresele înregistrate în realizarea infrastructurii, în special în ceea ce priveşte aeroporturile şi hotelurile.

"Criza financiară a afectat din plin Ucraina. UEFA rămâne încrezătoare că Polonia şi Ucraina vor organiza Campionatul European din 2012. După cum se prezintă situaţia, nu putem confirma cele patru oraşe din Ucraina ca gazde ale turneului final. În Polonia au fost alese ca oraşe gazdă Varşovia, Gdansk, Poznan şi Wroclaw. Oraşele selectate în Polonia ca rezervă, Cracovia şi Chorzow, nu au fost păstrate nici măcar ca variantă de rezervă", a spus Platini.

Platini a menţionat că Ucraina se confruntă cu mari întârzieri în ceea ce priveşte realizarea infrastructurii. "Kiev e confirmat ca oraş gazdă, dar va trebui să aducă dovezi, până la data de 30 noiembrie, că îndeplineşte condiţiile necesare pentru a găzdui meciuri şi aici mă refer la infrastructură, aeroport şi hoteluri. Comitetul Executiv va urmări îndeaproape pregătirile din fiecare oraş, iar în luna decembrie va lua o decizie finală. Vrem să menţinem paritatea în ceea ce priveşte numărul de oraşe ce vor găzdui meciuri în cele două ţări, dar dacă până atunci nu vor fi îndeplinite condiţiile, vom organiza Campionatul European în patru oraşe din Polonia şi două din Ucraina. Oraşele din Ucraina vor fi alese în funcţie de nivelul de finalizare a lucrărilor. Dacă finala nu va putea avea loc la Kiev, atunci aceasta va fi găzduită de Varşovia", a precizat Platini, care a dorit să-i mulţumească preşedintelui FRF, Mircea Sandu, pentru găzduirea Comitetului Executiv al UEFA la Bucureşti.

Preşedintele Federaţiei Ucrainene de Fotbal, Grigori Surkis, este convins că oraşul Kiev va găzdui finala Campionatului European. "Avem timp să îndeplinim criteriile şi nu este nicio ameninţare la adresa turneului. Suntem încrezători că finala va fi găzduită de Kiev. FMI va acorda trei tranşe în valoare de trei miliarde de dolari, ceea ce ne va permite să putem continua investiţiile în infrastructură. Polonia şi Ucraina sunt soluţii reale, sunt parteneri, suntem două ţări şi o echipă. În celelalte oraşe din Ucraina trebuie să modernizăm terminalele din aeroporturi şi să construim piste noi pentru avioane. Ne vom ţine promisiunea pe care am făcut-o în aprilie 2007", a subliniat Surkis, în cadrul aceleeaşi conferinţe de presă.

Preşedintele Federaţiei Poloneze de Fotbal, Grzegorz Lato, s-a arătat dezamăgit că oraşul Cracovia nu a fost selectat ca oraş gazdă. "Suntem de acord cu decizia UEFA în ceea ce priveşte alegerea a patru oraşe, dar cele şase oraşe din Polonia erau gata să găzduiască meciuri la Euro. E păcat că un oraş minunat precum Cracovia nu a fost ales. Aceasta este decizia finală şi cele patru oraşe alese mai au multe de făcut până în 2012. Ţin pumnii Ucrainei şi vom face tot ce ne stă în putere pentru a organiza cel mai bun turneu final din istorie", a conchis Lato, în conferinţa de la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici