Kimi Raikkonen, confirmat campion mondial

Curtea de Apel a FIA a respins, vineri, memoriul grupării McLaren-Mercedes, întocmit împotriva echipelor BMW-Sauber şi Williams, decizie ce păstrează neschimbată ierarhia Marelui Premiu al Braziliei şi confirmă, astfel, titlul mondial câştigat în acest sezon de finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari).

2 afișări
Imaginea articolului Kimi Raikkonen, confirmat campion mondial

FIA respinge apelul McLaren, Kimi Raikkonen confirmat campion mondial

McLaren-Mercedes a contestat decizia comisarilor Grand Prix-ului Braziliei, ultimul al sezonului, de a nu sancţiona echipele Williams şi BMW, care s-ar fi făcut vinovate pentru încălcarea regulamentului privind carburantul.

În cazul în care FIA at fi decis descalificarea echipelor BMW şi Williams, atunci piloţii Nico Rosberg (Williams-Toyota), Robert Kubica şi Nick Heidfeld (BMW), care au terminat toţi în faţa lui Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), ocupantul locului 7, ar fi pierdut punctele câştigate în Brazilia. Astfel, britanicul, care a pierdut titlul la un punct în faţa lui Raikkonen, ar fi devenit campion mondial la masa verde.

Potrivit ediţiei on-line a cotidianului spaniol Marca, Curtea Internaţională de Apel, prezidată de cehul Jan Stovicek, a decis, după ce a audiat părţile implicate şi după ce a studiat divese documente şi probe, că recursul echipei Vodafone McLaren-Mercedes este "inadmisibil".

Din forul care a exminat apelul McLaren au mai făcut parte americanul John Cassidy, grecul Vassilis Koussis şi portughezul Jose Macedo e Cunha.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici