Kimi Raikkonen va evolua la echipa Lotus-Renault şi în 2013

Lotus-Renault a anunţat, luni, că pilotul finlandez Kimi Raikkonen va face parte din echipa cu sediul la Enstone (Marea Britanie) şi în sezonul 2013.

125 afișări
Imaginea articolului Kimi Raikkonen va evolua la echipa Lotus-Renault şi în 2013

Kimi Raikkonen va evolua la echipa Lotus-Renault şi în 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Raikkonen, campion mondial în 2007 cu Ferrari, a revenit în Formula 1 în 2012, după doi ani petrecuţi în Campionatul Mondial de raliuri. El a semnat un contract pe două sezoane cu Lotus, dar al doilea an al înţelegerii era condiţionat de anumite clauze de performanţă, informează BBC.

Lotus a anunţat validarea acordului pe 2013 cu Raikkonen printr-un videoclip ce prezinta momente din timpul colaborării dintre cele două părţi.

"V-a plăcut Kimi alăturându-se Lotus în acest an, vă va plăcea şi mai mult anul viitor" şi "Kimi Raikkonen & Lotus F1 Team în 2013. Povestea continuă", au fost mesajele care au însoţit imaginile.

Cu trei etape înaintea finalului sezonului, Raikkonen ocupă locul 3 cu 173 de puncte, în clasamentul piloţiilor, fiind la 54 de puncte de pilotul Ferrari Fernando Alonso (locul 2) şi la 67 de puncte de liderul ierarhiei, Sebastian Vettel (Red Bull).

Kimi Raikkonen a punctat în 16 dintre cele 17 curse desfăşurate în 2012, fiind de şase ori pe podium (trei locuri 2), însă nu a reuşit nicio victorie în acest an.

"Cred că m-am descurcat destul de bine la revenirea mea în Formula 1. Nu mă aşteptam să lupt pentru tilul mondial la piloţi anul acesta. A fost extraordinar să fiu pe podium de atâtea ori şi să obţin puncte cu regularitate. Mă simt confortabil la Lotus şi împărtăşim aceeaşi filozofie de a concura. A continua cu această echipă a fost o alegere evidentă pentru mine", a spus pilotul finlandez.

"Kimi şi-a făcut o întoarcere excepţională în Formula 1. Faptul că Lotus se luptă pentru o asemenea înaltă pozţie în campionat se datorează în mare măsură talentului lui Kimi şi experienţei sale", a afirmat, la rândul său, managerul Lotus-Renault, Eric Boullier.

Kimi Raikkonen, 33 de ani, a mai evoluat în Formula 1 la echipele Sauber, McLaren-Mercedes şi Ferrari, reuşind 18 victorii de etapă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici