Kimi Raikkonen va pleca de la Ferrari

Ferrari a anunţat oficial, marţi, 11 septembrie, că finlandezul Kimi Raikkonen (38 de ani) va pleca de la echipa italiană la finalul acestui sezon.

246 afișări
Imaginea articolului Kimi Raikkonen va pleca de la Ferrari

Kimi Raikkonen va pleca de la Ferrari

Ultima cursă a lui Raikkonen pentru Ferrari va fi pe 25 noiembrie 2018, la Abu Dhabi.

"Scuderia Ferrari anunţă că la finalul sezonului 2018, Kimi Raikkonen nu va mai continua în actualul său rol la echipă. În aceşti ani, contribuţia lui Kimi la echipă a fost fundamentală. A jucat un rol decisiv în creşterea echipei şi, a fost în acelaşi timp, un coechipier grozav", este anunţul oficial făcut de Scuderia Ferrari într-un comunicat.

Decizia a fost luată după Marele Premiu al Italiei, unde Raikkonen a plecat din pole-position, dar a încheiat pe locul doi. În ciuda locului secund obţinut de Kimi, cursa a fost dezastruoasă pentru Ferrari, Vettel fiind doar pe locul 4, iar marele rival de la Mercedes, Lewis Hamilton, a reuşit să încheie victorios. În locul lui Kimi Raikkonen la Ferrari va veni tânărul pilot născut în Monaco, Charles LeClerc.

Charles LeClerc este în vârstă de 20 de ani şi este debutant în acest an în Formula 1. El pilotează un monopost Sauber-Ferrari şi a obţinut 13 puncte până acum în sezonul său de debut în Formula 1. Pilotul monegasc a câştigat în 2017 titlul la Formula 2, fiind desemnat cel mai bun pilot debutant al anului 2017 de către revista Autosport.

Kimi Raikkonen va continua sezonul alături de Ferrari şi cel mai probabil va avea rolul să îl ajute pe Sebastian Vettel să obţină titlul mondial. Ajuns la 100 de podiumuri în Formula 1 chiar la Monza, în urmă cu două săptămâni, Kimi mai are şanse teoretice la titlu şi este greu de crezut că echipa îl va lăsa liber să se bată cu coechipierul său. Vettel este pe locul secund în clasamentul general, la 30 de puncte de Lewis Hamilton.

Următoarea cursă va avea loc în Singapore, unde Ferrari va încerca să reducă ecartul faţă de Mercedes. Kimi Raikkonen a adus ultimul titlu mondial de Formula 1 pentru Ferrari, în 2007. Atunci, Kimi Raikkonen a reuşit să obţină titlul chiar în ultima cursă, pe final, când liderul campionatului, Lewis Hamilton s-a confruntat cu mai multe probleme şi a fost nevoit să se recunoască învins de finlandez.

Raikkonen şi-a început cariera la Sauber, în 2001, iar apoi a fost luat de McLaren Mercedes, unde a pilotat între 2002 şi 2006. Între 2007 şi 2009, Kimi a pilotat pentru Ferrari, iar între 2010 şi 2012, finlandezul a ieşit din Marele Circ, preferând să participe în WRC şi NASCAR. Din 2012 s-a întors în Formula 1 la echipa Lotus, iar din anul 2014, Kimi Raikkonen s-a întors la Scuderia, fără mari succese, el neavând vreo victorie în ultimul “mandat” la Ferrari. Cariera lui Raikkonen la Ferrari se va încheia pe data de 25 noiembrie, pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi, iar din sezonul 2018 se va întoarce la echipa la care a debutat, Sauber F1.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici