Klinsmann, aproape de demitere din funcţia de selecţioner al Coreei de Sud

Comitetul consultativ al Federaţiei sud-coreene de fotbal (KFA) a recomandat, joi, demiterea selecţionerului Jurgen Klinsmann, după eliminarea din semifinalele Cupei Asiei şi pe fondul criticilor la adresa lui.

81 afișări
Imaginea articolului Klinsmann, aproape de demitere din funcţia de selecţioner al Coreei de Sud

Klinsmann, aproape de demitere din funcţia de selecţioner al Coreei de Sud

Comitetul consultativ nu ia decizii administrative, lăsând la latitudinea Consiliului executiv al KFA dacă va acţiona sau nu în baza recomandării sale de a-l concedia pe Klinsmann, al cărui contract este valabil până la Cupa Mondială din 2026, notează Reuters.

Coreea de Sud, locul 23 în clasamentul FIFA, a fost învinsă de Iordania, locul 87, cu 2-0, în semifinalele Cupei Asiei la începutul acestei luni, ceea ce i-a determinat pe fani şi pe unii politicieni să ceară demiterea antrenorului de 59 de ani.

Popularitatea germanului în Coreea a scăzut în timpul turneului, mulţi criticându-i comportamentul dat fiind că zâmbea şi atunci când evoluţia naţionalei sud-coreene lăsa de dorit.

În afara terenului, Klinsmann s-a confruntat în repetate rânduri cu critici că lucrează adesea din Los Angeles, unde locuieşte, deşi a spus că îşi va petrece o mare parte din timp în Coreea de Sud.

Klinsmann, care a câştigat Cupa Mondială în 1990 ca jucător, a condus anterior echipele naţionale ale Germaniei şi SUA, precum şi Bayern Munchen.

El a preluat conducerea Coreei de Sud anul trecut, după ce Paulo Bento a demisionat.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici