Kosovo învinge România în preliminariile campionatului european de handbal

Reprezentativa de handbal masculin a României a fost învinsă duminică seara, în mod categoric de naţionala similară a statului Kosovo, în Sala Polivalentă din Bucureşti, scor final 25-30 (12-16).

378 afișări
Imaginea articolului Kosovo învinge România în preliminariile campionatului european de handbal

Surpriză de mari proporţii, duminică, în preliminariile pentru calificarea la Campionatul European de handbal masculin din 2022. Reprezentativa statului Kosovo a învins România şi a confirmat că egalul obţinut în urmă cu o săptămână, în compania naţionalei României, nu a fost doar o întâmplare.

În ciuda egalului din meciul tur, România era în continuare considerată mare favorită la câştigarea meciului cu Kosovo, din Grupa 8 a preliminariilor. Tricolorii au început bine, având 3-0 chiar în startul partidei. Au menţinut însă conducerea pe tabelă doar până la 10-9, fiind ultima dată când s-au aflat în avantaj.

Conducătorul de joc kosovar Valon Dedaj, alături de pivotul Kastriot Jupa, au făcut un joc excelent pe faza de atac, unde românii nu au găsit soluţii pentru a se apăra în faţa unor combinaţii nu foarte sofisticate, dar bine executate. Cei doi au marcat împreună 16 goluri.

Pe lângă o apărare lipsită de mobilitate şi de soluţii în faţa adversarilor, România a suferit şi în poartă, Popescu şi Stănescu având o evoluţie submediocră, în ton cu jocul defensiv al apărării.

Tricolorii au reuşit totuşi să recupereze avantajul de 5 goluri (16-21) pe care l-au avut oaspeţii în minutul 36, venind la un singur gol (23-24), cu 10 minute înainte de final. Au urmat însă 3 ratări consecutive ale lui Negru, pe fondul forţării jocului cu extremele, în lipsa unor soluţii la linia de 9 metri, completate de o ratare de la 7 metri a lui Bujor.

Oaspeţii s-au desprins la 24-27 iar handbaliştii români au reuşit să mai marcheze o singură dată în ultimele 7 minute de joc, în care Grigoraş a primit un cartonaş roşu direct, pentru lovirea adversarului.

România ia un punct din cele patru considerate de specialişti 100% sigure înainte de această dublă, şi se vede în situaţia teoretică de a rata o calificare facilă la europene, prelungind perioada de 25 de ani de absenţă de la un turneu final continental.

Pentru a-şi asigura totuşi calificarea, România trebuie să câştige cel puţin una din partidele cu Muntenegru şi Suedia, dar mai ales pe cel cu Muntenegru. În plus, românii depind şi celelalte rezultate, atât din grupa 8, cât şi din celelalte grupe, în condiţiile în care patru din cele mai bine plasate echipe de pe locul 3 se vor califica la rândul lor.

Pentru naţionala tricoloră urmează meciul cu Suedia, de pe teren propriu, din 28 aprilie, şi cel cu Muntenegru, din deplasare, de pe 2 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici