Kubica promite că va reveni mai puternic, după accidentul din 6 februarie

Pilotul polonez de Formula 1 al echipei Lotus-Renault, Robert Kubica, victimă a unui accident grav săptămâna trecută, a promis într-un interviu acordat cotidianului Gazzetta dello Sport că va reveni mai puternic decât înainte.

27 afișări
Imaginea articolului Kubica promite că va reveni mai puternic, după accidentul din 6 februarie

Kubica promite că va reveni mai puternic, după accidentul din 6 februarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Voi reveni pe pistă mai puternic decât înainte, pentru că după un astfel de accident nu mai eşti acelaşi, devii mai bun. Mi s-a întâmplat asta în 2007, după accidentul din Canada. Am ratat o cursă şi când am revenit eram mai bun. Un pilot nu înseamnă doar un volan şi un accelerator, este mai mult... După 2007, am fost mai puternic ca pilot. Şi de această dată va fi la fel, când voi fi în formă din punct de vedere fizic", a spus Kubica.

Pilotul polonez de Formula 1 al echipei Lotus-Renault, Robert Kubica, victimă a unui accident grav la 6 februarie, a fost scos de la reanimare, joi dimineaţă, fiind transportat la secţia de ortopedie a spitalului Santa Corona.

Robert Kubica a fost operat timp de şapte ore după accidentul grav suferit la un raliu în Italia. Mâna lui Kubica, parţial secţionată în accident, a fost revascularizată şi fracturile au fost reduse. Chirurgii au mai fost nevoiţi să stopeze o hemoragie internă şi să stabilizeze o fractură de femur drept.

Kubica a suferit mai multe fracturi la braţ, la un picior şi la mâna dreaptă, la raliul Ronde di Andora, în apropiere de Geneva. Accidentul lui Kubica a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea în cursă, în localitatea San Lorenzo, când maşina a ieşit de pe carosabil în plină viteză şi s-a izbit de zidul unei mici biserici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici