Kyros Vassaras, întâlnire cu arbitrii şi operatorii video VAR

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a avut o întâlnire cu arbitrii FIFA VAR şi operatorii pentru reluări, a anunţat marţi Federaţia Română de Fotbal (FRF).

71 afișări
Imaginea articolului Kyros Vassaras, întâlnire cu arbitrii şi operatorii video VAR

Principalul subiect de discuţie a vizat consolidarea relaţiilor de colaborare dintre arbitrii VAR şi operatorii de reluări, pentru a evita erorile în folosirea tehnologiei.

Preşedintele CCA a prezentat modul în care a fost aplicat protocolul VAR la diferite meciuri din campionatul intern, dar şi din străinătate.

De asemenea, Kyros Vassaras a explicat încă o dată care sunt cele 4 situaţii în care poate interveni VAR şi le-a prezentat tuturor ultimele modificări ale Legilor Jocului.

Iată în ce situaţii poate fi folosit VAR, potrivit frf.ro:

Goluri- Rol de asistenţă a „centralului” în a determina dacă în faza premergătoare înscrierii unui gol a existat vreun incident care poate duce la anularea reuşitei. Jocul este întrerupt doar odată ce mingea a trecut linia porţii, pentru a nu afecta cursivitatea partidei.

Penalty- Rol de a clarifica situaţiile de acordare a loviturilor de la 11 metri. Poate decide acordarea unui penalty sau anularea unei decizii iniţiale de a acorda lovitura de pedeapsă.

Eliminare- Rol în identificarea situaţiilor în care se impune acordarea unui cartonaş roşu sau anularea unei astfel de decizii.

Identitatea jucătorilor- Atunci când arbitrul acordă cartonaşe jucătorilor, VAR va confirma arbitrului identitatea jucătorilor ce meritau sancţiunea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici