La 23 de ani după Gică Hagi, şi Ilie Năstase cere să i se facă statuie

  • Fostul mare jucător de tenis e nemulţumit că mai degrabă străinii au statui în România.
  • ”Nasty” este primul lider mondial din istorie şi are în palmares două turnee majore.
  • În 1998, Hagi cerea statuie pentru toată Generaţia de Aur a fotbalului românesc.
4242 afișări
Imaginea articolului La 23 de ani după Gică Hagi, şi Ilie Năstase cere să i se facă statuie

Ilie Năstase, varianta tânără

Ilie Năstase (74 de ani), cel mai mare jucător din istoria tenisului românesc, a declarat că vrea statuie în Bucureşti. „Nasty” i-a adresat un mesaj primarului Capitalei, Nicuşor Dan, căruia îi cere să îi ridice respectiva favoare.

„România nu acordă niciun respect campionilor. Nadia Comăneci nu are statuie aici, dar o are în America. Avem o statuie, dar nu e a noastră, e a lui Charles de Gaulle. Eu încerc de nu ştiu câte luni să mă apropii de primarul Capitalei, să am şi eu. Mi-a făcut Ciprian Marica, care îmi este naş, o statuie.

Vreau şi eu să o pun acolo unde trece lumea, să o ţin şi să mă uit în fiecare zi la ea şi la trofeele mele. Nici nu mai intru în camera cu trofee, parcă mă răscoleşte, parcă intru la puşcărie.

Sunt un prizonier al acestor trofee. Şi vreau să le împărtăşesc cu toată lumea, dacă se poate. Dacă nu, pun un lacăt şi le închid”, a declarat Ilie Năstase, la turneul Dr. Oetker Junior Trophy 2021.

Ilie Năstase a fost primul lider mondial din istoria tenisului. De asemenea, a triumfat în două turnee majore, la simplu: US Open 1972 şi Roland Garros 1973. De asemenea, la Wimbledon a disputat două finale, în 1972 şi în 1976, ambele cedate.

În 1998, înainte de Coupe du Monde, Gică Hagi a cerut, într-o conferinţă de presă istorică, după un meci amical jucat pe Ghencea cu Paraguay, să li se facă statuie lui şi colegilor lui din Generaţie de Aur, pentru performanţele atinse începând cu 1990 şi continuând cu 1994.

”Merităm statuie. În doi-trei ani, fotbalul românesc se duce”, zicea Hagi, prevestind declinul sportului-rege de la noi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici