La Alba Iulia va fi înfiinţat primul centru de excelenţă pentru pregătirea copiilor şahişti

Primul centru de excelenţă din România unde vor fi pregătiţi copii şahişti va fi înfiinţat, în acest an, la Alba Iulia, a anunţat, vineri, preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Avram Iacoban.

203 afișări
Imaginea articolului La Alba Iulia va fi înfiinţat primul centru de excelenţă pentru pregătirea copiilor şahişti

La Alba Iulia va fi înfiinţat primul centru de excelenţă pentru pregătirea copiilor şahişti (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Avram Iacoban, a declarat, la Alba Iulia, că federaţia intenţionează să înfiinţeze în acest an, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, un centru de excelenţă pentru pregătirea copiilor şahişti din zonă, acesta urmând să fie primul astfel de centru din România.

Iacoban a spus că în viitor se doreşte înfiinţarea mai multor astfel de centre de excelenţă în zonele în care există copii cu rezultate la competiţiile şahiste.

"Este pentru prima dată când se înfiinţează un centru de excelenţă în România în ceea ce priveşte şahul. Aici, în Alba Iulia, avem copiii foarte, foarte talentaţi la şah care ne dau nădejdea că vom avea în viitor o echipă naţională de şah mult mai performantă ca până acum. Dacă avem această bază, acest talent înnăscut al copiilor din Alba Iulia în ceea ce priveşte şahul, trebuie să îl exploatăm aşa cum trebuie", a spus Iacoban.

El a adăugat că speră ca noul centru de excelenţă să fie înfiinţat în acest an, astfel încât să devină operaţional în anul şcolar 2015-2016.

Preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Avram Iacoban, s-a aflat, vineri, la Alba Iulia, pentru a înmâna reprezentanţilor a şase şcoli din judeţul Alba truse de şah care vor fi folosite la predarea şahului ca materie opţională. Elevii de la şase unităţi şcolare din Alba Iulia, Cergău Mare, Petreşti, Lupşa, Aiud şi Baia de Arieş vor învăţa şahul ca materie şcolară în cadrul programului "Educaţie prin şah în învăţământul preuniversitar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici