La Beijing va participa primul atlet non-binar din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă

  • Patinatorul artistic Timothy LeDuc va deveni primul atlet non-binar în mod public care concurează la Jocurile Olimpice de iarnă.
  • Timoty LeDuc şi partenera lui, Ashley Cain-Gibble, vor forma una dintre cele două perechi care vor reprezenta Statele Unite la Jocurile Olimpice de luna viitoare.
45104 afișări
Imaginea articolului La Beijing va participa primul atlet non-binar din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă

Sursa foto: Twitter US Figure Skating

Campionul naţional al Statelor Unite, în vârstă de 31 de ani, va concura la Beijing luna următoare drept prima persoană care a declarat în mod public că este non-binară. LeDuc, care a învăţat pentru prima dată să patineze când avea doar 12 ani, a fost ales în urma unui turneu naţional de către un comitet de selecţie.

Comitetul a luat în considerare istoricul strălucitor al lui LeDuc, care include faptul că a devenit primul sportiv gay care a câştigat un titlu la patinaj artistic Perechi din SUA în 2019, potrivit Pink News

Speranţa mea este că atunci când oamenii văd povestea mea, nu se concentrează asupra mea şi spun: <<Oh, Timothy este prima persoană non-binară care atinge acest nivel de succes în sport>>”, a spus LeDuc la o conferinţă de presă.

"Întotdeauna am fost aici, am fost întotdeauna parte din sport. Doar că nu am fost întotdeauna capabili să fim deschişi” a declarat Timothy LeDuc.

Prezenţa lui LeDuc la Beijing vine după ce cel puţin 186 de sportivi LGBT+ au participat anul trecut la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, un număr record.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici