La Repubblica: Clubul Juventus îi promisese lui Mutu că va achita despăgubirea către Chelsea

Publicaţia La Repubblica scrie, luni, că gruparea Juventus Torino îi promisese lui Adrian Mutu, în momentul în care l-a transferat gratis, în 2005, după ce fusese dat afară de la Chelsea, că va plăti o eventuală despăgubire pe care internaţionalul român ar fi trebuit să o achite clubului londonez.

152 afișări
Imaginea articolului La Repubblica: Clubul Juventus îi promisese lui Mutu că va achita despăgubirea către Chelsea

La Repubblica: Clubul Juventus îi promisese lui Mutu că va achita despăgubirea către Chelsea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După ce a fost depistat pozitiv, la 19 octombrie 2004, Mutu a fost concediat de Chelsea. Decizia a fost luată de trei persoane: Abramovici, proprietarul clubului, directorul sportiv Peter Kenyon şi tehnicianul Jose Mourinho. După concedierea de la Chelsea a fost amendat şi suspendat şapte luni, până la 18 mai 2008. În acest moment a intrat în joc Juventus. În luna ianuarie 2005, Mutu a semnat un contract de patru ani şi jumătate cu Juventus, fără ca gruparea să plătească vreun ban pentru semnătura sa. Acest lucru i-a înfuriat pe cei de la Chelsea, care deschiseseră deja o luptă legală împotriva jucătorului, ce a devenit şi mai aprigă după transferul său la Juve. În ziua prezentării lui Mutu, clubul Juventus a spus clar că dacă va exista o amenda împotriva jucătorului atunci clubul o va plăti. Ba mai mult, în acele zile circulau zvonuri că ar fi exista chiar un acord scris între Mutu şi Juventus cu privire la plata amenzii", noteză cotidianul italian.

Sursa citatată adaugă însă că, odată cu plecarea lui Mutu de la Juventus la Fiorentina, în vara anului 2006, oficialii clubului Juventus nu au mai adus amite de acest acord cu atacantul român. "Mutu a evoluat un an la Juventus, după care a ajuns alături de Prandelli la Fiorentina. Între timp despre acel acord nu se mai ştie nimic, poate chiar că a fost rupt, cine ştie. Rămâne însă faptul că Juve era de acord să plătească, dar nimeni nu a mai făcut referire la acel angajament. Nici măcar jucătorul. De ce?", se întrebă jurnaliştii de la ziarul La Repubblica.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, vineri, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici