Lăcătuş: Avantajul nostru este că Galata nu a jucat un meci oficial

Tehnicianul Marius Lăcătuş a declarat, într-un interviu acordat cotidianului turc Fanatik, că avantajul Stelei în faţa formaţiei Galatasaray este că echipa din Istanbul încă nu a jucat un meci oficial în această vară şi are un antrenor nou, pe Michael Skibbe.

11 afișări
Imaginea articolului Lăcătuş: Avantajul nostru este că Galata nu a jucat un meci oficial

Lăcătuş: Avantajul nostru este că Galata nu a jucat un meci oficial (Imagine: Mediafax Foto)

"Situaţia echipei mele este bună. Am urmărit meciurile de pregătire ale echipei Galatasaray şi am planurile pregătite. Am văzut că există lacune minore. Vom juca ofensiv. Vor fi meciuri disputate. De două sezoane jucăm în grupe. În rest, avem puţină experienţă. Avantajul nostru este că Galatasaray nu a jucat un meci oficial şi Skibbe abia a venit la echipă. Ar putea fi un avantaj şi numărul mare de jucători accidentaţi de la Galatasaray. Însă este posibil ca ambiţia tinerilor care au jucat la Euro-2008 să fi crescut. Trebuie să fim atenţi", a spus Lăcătuş.

Marius Lăcătuş a precizat că aşteaptă cu emoţii dubla manşă cu Galatasaray. "Ştiu cât de înflăcăraţi sunt fanii turci, dar românii sunt la fel. Galatasaray a realizat transferuri bune. Şi noi am încercat să facem achiziţii cât se poate de bune. Columbianul Zapata, pe care l-am luat la recomandarea lui Mondragon, s-a dovenit a fi un portar foarte bun", a menţionat tehnicianul.

Lăcătuş a amintit de întâlnirea din 1989 dintre Steaua şi Galatasaray, din semifinalele Cupei Campionilor Europeni, când a jucat şi el. "A fost o perioadă foarte frumoasă. Aveam un lot minunat şi Galatasaray abia se înălţa. Acum vrem ca jucătorii noştri să trăiască aceleaşi emoţii. Vrem şi acum să ţinem piept echipelor Real Madrid, AC Milan, cum am făcut atunci. Şi noi şi Galatasaray. Fotbalul turc este în creştere şi s-au făcut multe investiţii. Galatasaray are un nume şi în Turcia mai există Fenerbahce. Echipele din Turcia ştiu în fiecare an să îşi arate capacitatea în cupele europene. Noi, românii, am cam uitat asta. Ultima dată am jucat semifinala Cupei UEFA în urmă cu trei ani", a declarat Marius Lăcătuş.

Echipa Galatasaray va întâlni formaţia Steaua în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Prima manşă a acestei întâlniri este programată, în data de 13 august, pe stadionul "Ali Sami Yen" din Istanbul. Returul va avea loc la 27 august, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici