Lăcătuş: Mi se părea normal să se tragă la sorţi poarta la care vor fi executate penaltiurile

Antrenorul echipei FC Vaslui, Marius Lăcătuş, a declarat, miercuri, că a reacţionat violent înainte de loviturile de departajare, deoarece i se părea normal să se tragă la sorţi poarta la care vor fi executate penaltiurile.

13 afișări
Imaginea articolului Lăcătuş: Mi se părea normal să se tragă la sorţi poarta la care vor fi executate penaltiurile

Lăcătuş: Mi se părea normal să se tragă la sorţi poarta la care vor fi executate penaltiurile (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

"Mi se părea normal să se tragă la sorţi poarta unde se vor executa penaltiurile, cred că am fost luat la mişto de Deaconu (n.r. - arbitrul central Alexandru Deaconu), care i s-a părut mai interesantă peluza unde se aflau fanii CFR", a spus Lăcătuş, referitor la incidentul de dinainte de executarea loviturilor de departajare, când jucătorii şi staff-ul tehnic al echipei vasluiene i-au reproşat arbitrului decizia luată în privinţa porţii unde urmau să fie executate penaltiurile.

După cele 120 de minute regulamentare, arbitrul a tras la sorţi echipa care va executa prima loviturile de departajare, drept ce a revenit formaţiei vasluiene, şi a indicat că poarta unde vor fi transformate penaltiurile va fi cea din dreptul fanilor clujeni.

Ca urmare a protestelor, Marius Lăcătuş, care a mai spus că prin jocul prestat în această seară, echipa a demonstrat că "tot ce s-a făcut la Vaslui nu a fost întâmplător", a fost trimis în tribune de arbitrul Deaconu.

Referitor la incidentul din minutul 120, purtătorul de cuvânt al FRF, Paul Cazan, a declarat că alegerea porţii la care s-au executat loviturile de departajare s-a stabilit în dimineaţa meciului, într-o şedinţă tehnică, la care au participat reprezentanţii ambelor echipe. "Televiziunea care a transmis meciul a cerut să se execute la acea poartă (n.r. - unde se aflau fanii clujeni), deoarece aveau camere mai bine amplasate acolo. Cu această decizie au fost de acord reprezentanţii ambelor echipe, pentru că altfel nu s-ar mai fi procedat aşa", a explicat Cazan.

La rândul său, directorul sportiv al clubului FC Caslui, Cătălin Popa, a confirmat că în cadrul şedinţei tehnice s-a discutat despre poarta la care vor fi executate penaltiurile, dar a precizat că FC Vaslui nu a fost de acord cu decizia impusă de organizatori. "Într-adevăr s-a discutat această problemă la şedinţa tehnică. Eu le-am spus organizatorilor că nu pot fi de acord cu această decizie, până nu mă consult cu antrenorul şi căpitanul echipei. Am discutat cu Marius Lăcătuş, iar el nu a fost de acord cu această hotărâre, susţinând varianta tragerii la sorţi pentru executarea loviturilor de la 11 metri", a spus Popa.

Campioana României, CFR Cluj, a câştigat trofeul Cupei României pentru al treilea an consecutiv şi al doilea event în trei ani, după ce a învins, miercuri, în finala competiţiei, disputată la Iaşi, formaţia FC Vaslui, cu scorul de 5-4, după executarea loviturilor de departajare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici