Lalas crede că Beckham ar putea ajunge mai important decât Pele pentru fotbalul american

Preşedintele clubului Los Angeles Galaxy, Alexi Lalas, crede că jucătorul David Beckham, prezentat oficial vineri la echipa americană, ar putea ajunge mai important decât Pele pentru fotbalul din SUA, informează agenţia Sportinglife.

1 afișare
Imaginea articolului Lalas crede că Beckham ar putea ajunge mai important decât Pele pentru fotbalul american

Lalas crede că Beckham ar putea ajunge mai important decât Pele pentru fotbalul american

"Acum, în Statele Unite fotbalul este privit altfel (n.r. - comparativ cu anii '70, când Pele juca la New York Cosmos). Avem stadioane, avem jucători mari şi ne-am calificat la ultimele cinci ediţii ale Cupei Mondiale. Este o cultură a fotbalului foarte diferită de cea din perioada în care Pele şi Franz Beckenbauer au venit aici. David Beckham ne va ajuta în primul rând să câştigăm meciuri, dar evident el va ajuta şi fotbalul şi nu doar echipa LA Galaxy, ci toate formaţiile", a spus Lalas.

La prezentarea oficială a lui Beckham, care a durat 20 de minute, au asistat aproximativ 5.000 de fani. Internaţionalul englez a părut timid şi le-a mulţumit fanilor pentru susţinere. El a precizat că era nerăbdător să joace fotbal în SUA, însă a menţionat că pentru el cel mai important lucru este familia sa, fotbalul ocupând locul doi. "Totul este perfect în viaţa noastră", a spus fotbalistul despre familia sa - soţia Victoria şi cei trei fii Brooklyn, Romeo şi Cruz.

Potrivit BBC, Beckham a afirmat că vrea ca fotbalul să devină la fel de popular în SUA ca în restul lumii. "Nu aş spune că Pele nu a reuşit să popularizeze fotbalul în SUA, pentru că atunci când el juca acolo, aducea la stadioane 80.000 de oameni. După plecarea sa, a dispărut stabilitatea campionatului. Acum în MLS este mai multă stabilitate şi sper să se ajungă la un nivel mai bun, dar va fi dificil. Vreau să îi determin pe americani să privească altfel fotbalul", a spus jucătorul englez, care a precizat că nu regretă că a ales să joace la Los Angeles Galaxy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici