Lamine Yamal valorează 1 miliard de euro la 16 ani

Tânăra speranţă a fotbalului catalan, Lamine Yamal, valorează acum 1 miliard de euro la 16 ani, după ce Barcelona a inclus o clauză de eliberare uriaşă în noul său contract încheiat până în 2026.

3297 afișări
Imaginea articolului Lamine Yamal valorează 1 miliard de euro la 16 ani

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Talentatul adolescent, care a continuă să bată recorduri de precocitate pe Camp Nou şi cu echipa naţională a Spaniei, a semnat luni un nou contract, cu noi clauze, până în 2026. Barca a făcut demersuri pentru a se asigura că va rămâne cea care va beneficia de potenţialul incontestabil al lui Yamal.

Barca a precizat pe site-ul oficial al clubului: "Lamine Yamal a urcat vertiginos în rândurile tinerilor şi este considerat una dintre cele mai tari proprietăţi care au ieşit din La Masia în ultimii ani. Avea doar 15 ani, 9 luni şi 16 zile când a debutat în campionat împotriva lui Betis pe 29 aprilie 2023, devenind astfel cel mai tânăr jucător care a jucat vreodată într-un meci oficial pentru echipă.”

„Treptat, Xavi Hernandez a apelat din ce în ce mai mult la serviciile sale, iar după ce s-a alăturat echipei pentru turneul de pre-sezon, a devenit cel mai tânăr titular din istorie pentru FC Barcelona într-un meci împotriva lui Cadiz în acest sezon, iar împotriva lui Royal Antwerp a devenit al doilea cel mai tânăr jucător care a jucat vreodată în competiţie.

Şi, în ciuda tinereţii sale, a câştigat deja prima sa selecţie internaţională pentru Spania. Într-un meci împotriva Georgiei a devenit nu numai cel mai tânăr jucător care a jucat vreodată pentru "La Roja", ci şi cel mai tânăr marcator din istorie."

Yamal calcă pe urme ilustre după ce a ieşit din faimosul sistem al Academie La Masia - printre absolvenţii săi numărându-se Lionel Messi, Xavi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Carles Puyol şi Pep Guardiola.

Barca şi-a făcut un obicei din a lega jucătorii de perspectivă cu clauze de eliberare uriaşe - după precedentul în care Paris Saint-Germain a declanşat o opţiune de 222 de milioane de euro pentru contractul lui Neymar în 2017 - cu condiţii similare care au fost negociate cu jucători precum Ansu Faiti, Pedri şi Gavi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici