Lance Armstrong a fost favorizat de Uniunea Ciclistă Internaţională

Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) nu este vinovată de corupţie, dar foştii săi conducători i-au acordat "tratament preferenţial" lui Lance Armstrong, se arată într-un raport al Comisiei Independente de Reformă a Ciclismului, publicat luni.

116 afișări
Imaginea articolului Lance Armstrong a fost favorizat de Uniunea Ciclistă Internaţională

Lance Armstrong a fost favorizat de Uniunea Ciclistă Internaţională (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Exista un schimb tacit de favoruri între conducătorii UCI şi Lance Armstrong şi cele două părţi au făcut front comun împotriva oricărei persoane care încerca să îl atace", se precizează în raport, potrivit Le Figaro.

Comisia a întocmit raportul de 227 de pagini după cercetări ce au durat 13 luni. Scopul anchetei a fost descoperirea cauzelor dezvoltării dopajului din ciclism şi aflarea adevărului după acuzaţii la adresa UCI şi a altor foruri cu privire la ineficienţa anchetelor ce vizează practicile de dopaj.

"Ancheta desfăşurată în 13 luni nu aduce un nou scandal, dar oferă clarificări cu privire la legăturile periculoase întreţinute de-a lungul anilor de federaţia internaţională şi arată că cultura dopajului există în continuare", menţionează Le Figaro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici