Lance Armstrong donează 250.000 de dolari victimelor seismului din Haiti

Rutierul american Lance Armstrong a promis, joi, că va dona 250.000 de dolari victimelor cutremurului din Haiti, cel mai puternic seism înregistrat în această ţară în ultimii 200 de ani.

14 afișări
Imaginea articolului Lance Armstrong donează 250.000 de dolari victimelor seismului din Haiti

Lance Armstrong donează 250.000 de dolari victimelor seismului din Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Septuplul câştigător al Turului Franţei s-a declarat "profund întristat" de tragedia haitienilor.

"În numele Livestrong (n.r. - fundaţia lui Armstrong de luptă împotriva cancerului), vom acorda 250.000 de dolari unor organizaţii prezente la faţa locului, între care şi Fundaţia Clinton", a spus Armstrong.

Sportivii americano-haitieni şi-au exprimat îngrijorarea după cutremurul devastator de marţi.

"Îmi imaginez prin ce trec cei de acolo şi mă omoară... Este incredibil. Toţi acei oameni în interiorul clădirilor care se prăbuşesc...", a spus baschetbalistul Samuel Dalembert, component al echipei Philadelphia 76-ers.

Pugilistul Andre Berto a mărturisit că membri ai familiei sale au decedat în urma seismului. "La fel ca mulţi alţi americano-haitieni, familia mea încearcă să îşi găsească apropiaţii. Ştim că deja câţiva au fost daţi dispăruţi şi că alţii au decedat", a afirmat Berto, care a reprezentat statul Haiti la Jocurile Olimpice din 2004.

Pierre Garcon, jucător al echipei de fotbal american Indianapolis Colts, a încercat să îi sensibilizeze pe fani prin intermediul reţelelor Twitter şi Facebook. "Avem nevoie ca armata americană să se deplaseze acolo cât mai curând. Cei patru milioane de haitieni care trăiesc în afara ţării trebuie să acţioneze imediat, avem nevoie de ajutorul întregii lumi. Nu ştim ce se va întâmpla. Reconstrucţia va dura o veşnicie", a precizat Garcon.

Echipa lui Garcon a decis să ajute victimele cutremurului din Haiti donând 10.000 de dolari Crucii Roşii americane.

Formaţia de baseball New York Yankees a promis că va dona o sumă mai importantă, 500.000 de dolari.

Cutremurul de magnitudine 7 care s-a produs, marţi, la ora locală 16.53 (23.53, ora României), la doar aproximativ 15 kilometri vest de Port-au-Prince, a fost resimţit "foarte puternic de trei milioane de haitieni" şi este cel mai puternic înregistrat în Haiti în ultimii peste 200 de ani, potrivit institutului american de geofizică. Bilanţul ar putea să depăşească 100.000 de morţi, a declarat, miercuri, pentru CNN, prim-ministrul haitian Jean-Max Bellerive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici