Lance Armstrong, mulţumit de cum se simte la revenirea în competiţii după fractura la claviculă

Ciclistul american Lance Armstrong s-a declarat satisfăcut de progresele făcute şi de revenirea în competiţie, miercuri, în prima etapă a Turului Gila, la o lună după leziunea suferită la clavicula dreaptă, informează AFP.

3 afișări

"Mă simt mai bine decât m-aş fi aşteptat. Mă simt excelent, iar perioada de covalenscenţă a trecut cu bine", a declarat rutierul american, care a precizat că mai trebuie încă să crească în greutate.

Armstrong îşi doreşte să fie sută la sută apt pentru Turul Italiei, competiţie care va debuta la 9 mai, dar şi pentru Turul Franţei din această vară.

Sportivul texan a suferit o fractură de claviculă dreaptă, la 23 martie, în timpul unei căzături într-o cursă din Spania.

Armstrong s-a clasat pe locul 8 în prima etapă din Turului Gila, o cursă de nivel naţional din SUA. Sportivul american participă la această cursă în postura de ciclist independent, dar coechipieri săi de la Astana, Levi Leipheimer şi Chris Horner, sunt alături de el. De asemenea, managerul echipei Astana, Philippe Bruyneel, a venit pentru a-i superviza pe ciclişti în această cursă.

"Scopul lui Armstrong este acela de a se adapta la ritmul, viteza şi acceleraţia plutonului. De asemenea, vom vedea cum se simte. În prima probă a fost bine", a explicat Bruyneel.

Ciclistul texan a reafirmat încă o dată că principalul său scop de la revenirea în activitate este participarea la Turul Franţei 2009: "Vom vedea ce se va întâmpla în Italia, apoi în luna iunie voi merge în SUA pentru a mă pregăti de Turul Franţei. Este cea mai mare competiţie dintre toate şi voi merge acolo pentru a face ce voi putea eu mai bine".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici