Lance Armstrong respinge acuzaţiile lui Landis

Americanul Lance Armstrong a respins, joi, acuzaţiile compatriotului său Floyd Landis, care a afirmat că fostul câştigător al Turului Franţei l-ar fi ajutat să înţeleagă cum trebuie să utilizeze produsele dopante.

12 afișări
Imaginea articolului Lance Armstrong respinge acuzaţiile lui Landis

Lance Armstrong respinge acuzaţiile lui Landis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În ceea ce priveşte afirmaţiile lui Landis, ele nici măcar nu merită să fie dezvoltate. Nu voi irosi timpul vostru şi al meu", a declarat Lance Armstrong.

Rutierul american Floyd Landis, care a fost deposedat de titlul câştigat în Turul Franţei, în 2006, după ce a fost depistat pozitiv cu testosteron, a declarat pentru site-ul espn.com că s-a dopat cea mai mare parte a carierei. "Vreau să am conştiinţa împăcată", a spus Landis, care a negat anterior în repetate rânduri că s-ar fi dopat.

Landis a spus, de asemenea, că a trimis, în ultimele săptămâni, la autorităţile antidoping şi forurile de ciclism, mail-uri ce implică zeci de alţi sportivi, directori sportivi şi patroni de echipă, printre aceştia aflându-se sportivi ca Lance Armstrong, cu care Landis a fost coechipier la US Postal, George Hincapie, Levi Leipheimer şi David Zabriskie, precum şi Johan Bruyneel, fost director sportiv la US Postal, care în prezent se află la conducerea RadioShack, şi fostul conducător al echipei Phonak, Andy Rihs, care în prezent deţine BMC Racing.

La US Postal, Landis a fost coleg cu Lance Armstrong în trei din anii în care acesta a câştigat Turul Franţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici