Laporta rămâne preşedinte FC Barcelona

Moţiunea de cenzură propusă de doi fani ai echipei FC Barcelona a fost aprobată de 59,6 la sută din socios (suporteri-membri), astfel că, deoarece nu s-a întrunit numărul necesar de voturi, preşedintele Joan Laporta a rămas în funcţie, a anunţat presa catalană.

28 afișări
Imaginea articolului Laporta rămâne preşedinte FC Barcelona

Laporta rămâne preşedinte FC Barcelona (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit posturilor TV3 şi Catalunya Radio, Laporta ar fi fost nevoit să demisioneze doar dacă cel puţin 66 la sută din socios ar fi aprobat moţiunea. Au votat în favoarea moţiunii 59,6 la sută din suporteri-membri, iar 38,9 la sută şi-au manifestat susţinerea faţă de Joan Laporta.

Lansată în data de 9 mai de către doi din cei 118.528 socios ai FC Barcelona, Oriol Giralt şi Christian Castellvi, procedura a reuşit să convingă o mare parte a suporterilor nemulţumiţi după un sezon dezamăgitor (ultimul trofeu al Barcelonei este Supercupa Spaniei obţinută în 2006).

Laporta, în vârstă de 45 de ani, este preşedintele grupării FC Barcelona din 2003 şi a fost reales în 2006. Mandatul său este valabil până în iunie 2010. Sub conducerea sa, FC Barcelona a câştigat Liga Campionilor în 2006 şi campionatul Spaniei în 2005 şi 2006.

Pentru a răspunde nemulţumirilor suporterilor şi a relansa echipa, Laporta l-a demis în luna mai pe tehnicianul Frank Rijkaard şi l-a numit în locul acestuia pe Josep Guardiola. Acesta din urmă a decis să remanieze lotul, renunţând la mai multe vedete şi recrutând jucători precum brazilianul Alves.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici