Larisa Iordache, titlu naţional la individual-compus. Diana Bulimar, accidentată, ratează CM

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, sâmbătă, că Diana Bulimar s-a accidentat la Campionatele Naţionale şi a suferit o intervenţie chirurgicală, ratând astfel CM de la Antwerp, care debutează în 30 septembrie, în timp ce Larisa Iordache a câştigat titlul la individual-compus.

450 afișări
Imaginea articolului Larisa Iordache, titlu naţional la individual-compus. Diana Bulimar, accidentată, ratează CM

Larisa Iordache (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit anunţului FRG, Diana Bulimar s-ar fi accidentat vineri şi a suferit deja o intervenţie chirugicală. Gimnasta se afla pe lista FRG pentru Campionatele Mondinale, iar după intervenţia suferită va rata Campionatul Mondial de la Antwerp, care va debuta în 30 septembrie.

La Campionatele Naţionale de la Bucureşti, titlul la individual-compus a revenit Larisei Iordache, şi ea componentă a lotului naţional, legitimată la Dinamo Bucureşti, cu un total de 58.550 puncte.

Pe podium au mai urcat Andreea Munteanu (Cetate Deva 1, 57.300) şi Andreea Iridon (Cetate Deva 1, 56.400).

În concursul pe echipe s-a impus Cetate Deva 1, în componenţa Andreea Munteanu, Andreea Iridon, Laura Jurcă, Ştefania Stănilă (170.450 puncte).

Medalia de argint a revenit echipei Dinamo-CSŞ Dinamo Bucureşti (166.150), iar cea de bronz echipei Steaua-CSŞ 2 Bucureşti (164.950).

Gimnasta Sandra Izbaşa, care a performat doar la sol la CN de la Bucureşti, dar face parte din lotul pentru Campionatul Mondial, a declarat la finalul competiţiei de sâmbătă că abia aşteaptă participarea la compeţia de la Antwerp, la şase ani distanţă de la o participare similară.

"Nu mă duc acolo (n. r. – la CM de la Antwerp) cu gândul să câştig o medalie, dar vreau să-mi fac exact execuţiile de acasă, nimic mai mult, nimic mai puţin. Mai am de pus la punct, sunt conştientă, dar, deocamdată, merg la sigur. Mai am două săptămâni să pun totul la punct. Am zis că mă retrag, apoi că revin, dar mi-am găsit un suport ca să mai pot continua şi anul acesta. Îmi doresc din suflet să fac acest Mondial, pentru că îi duc dorul din 2007, atunci a fost ultimul meu Mondial. Aş vrea să-l fac pentru mine, pur şi simplu, să mă retrag, aşa, frumos, indiferent de rezultat. Aşa am decis şi cu antrenorii, a fost o decizie grea, dar nu se ştie niciodată. O să-mi păstrez în continuare tonusul, voi intra în sală, fără presiune, să fac acest sport ca hobby, dar nu mă gândesc la Rio (n.r. - JO din 2016). Am nevoie de o pauză, care cred că e binemeritată", a spus Izbaşa, citată de site-ul FRG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici