Laurent Fignon, dublu câştigător al Turului Franţei, a murit

Fostul rutier francez Laurent Fignon, dublu câştigător al Turului Franţei (1983, 1984), a murit, marţi, el fiind bolnav de cancer, a anunţat grupul France Television, unde fostul sportiv era consultant.

178 afișări
Imaginea articolului Laurent Fignon, dublu câştigător al Turului Franţei, a murit

Laurent Fignon, dublu câştigător al Turului Franţei, a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Laurent Fignon, în vârstă de 50 de ani, anunţase, într-o carte publicată în iunie 2009, că suferă de cancer al căilor digestive.

În ciuda bolii, el a rămas în postul de consultant la ediţiile din 2009 şi 2010 ale Turului Franţei.

În cartea sa "Eram tineri şi nepăsători", Laurent Fignon recunoscuse că a luat amfetamine şi cortizon de-a lungul carierei, însă nu a stabilit o legătură directă cu maladia.

Pe lângă victoriile de la Turul Franţei, Fignon, rutier profesionist în perioada 1982 - 1993, a mai câştigat şi Il Giro (1989) şi de două ori cursa Milan-Sanremo (1988 şi 1989).

Fignon a pierdut cu opt secunde la sosirea în Turul Franţei, în 1989, în spatele americanului Greg LeMond.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici