Leclerc pune capăt ghinionului de la Monaco cu o victorie de vis acasă

120 afișări
Imaginea articolului Leclerc pune capăt ghinionului de la Monaco cu o victorie de vis acasă

Leclerc pune capăt ghinionului de la Monaco cu o victorie de vis acasă

A fost pentru prima dată când pilotul de 26 de ani a urcat pe podiumul de la Monaco după şase încercări şi a venit după două starturi din pole position, într-o cursă întreruptă atunci când coliziunile din primul tur au eliminat o cincime din pluton.

Oscar Piastri de la McLaren a terminat pe locul doi, la 7,1 secunde distanţă, după 78 de tururi în care nu a avut şansa de a depăşi pe un circuit care produce adesea curse procesionale, iar Carlos Sainz de la Ferrari a fost al treilea.

„Înseamnă foarte mult", a spus Leclerc, care a strigat de bucurie în când a luat steagul de control fluturat de atacantul echipei de fotbal a Franţei, Kylian Mbappe, în timp ce mulţimea a erupt în prezenţa Prinţului Albert.

„Este cursa care m-a făcut să visez să devin pilot de Formula 1 într-o zi", a mai spus monegascul.

Liderul clasamentului general şi câştigătorul Monaco 2023, Max Verstappen, a început şi a terminat al şaselea, fiind doar a treia oară în opt curse din acest sezon când triplul campion mondial a fost învins.

Lando Norris de la McLaren a fost al patrulea, iar George Russell al cincilea pentru Mercedes.

Succesul lui Leclerc, şi prima victorie de la Marele Premiu al Austriei din 2022, a redus avansul lui Verstappen în campionat la 31 de puncte de la 48.

Leclerc a mai pornit de două ori din pole position la Monaco, în 2021 şi 2022, dar nu a reuşit să transforme avantajul uriaş într-o clasare în primele trei locuri pe străzile pe care le cunoaşte de-o viaţă.

„În seara asta va fi o noapte mare", a spus el echipei sale în timpul turului de onoare.

„Nu există cuvinte care să explice asta", a adăugat el mai târziu. „Este o cursă atât de dificilă. Cred că faptul că de două ori am pornit din pole position şi nu am reuşit să o facem o face şi mai importantă, într-un fel."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici