Legenda fotbalului brazilian Mario Zagallo a murit la vârsta de 92 de ani

Legenda fotbalului brazilian Mario Zagallo a murit la vârsta de 92 de ani. Familia lui Zagallo l-a descris ca fiind "un tată devotat, un bunic iubitor, un socru grijuliu, un prieten credincios, un profesionist câştigător şi o extraordinară fiinţă umană".

239 afișări
Imaginea articolului Legenda fotbalului brazilian Mario Zagallo a murit la vârsta de 92 de ani

Legenda fotbalului brazilian Mario Zagallo a murit la vârsta de 92 de ani

A câştigat patru Cupe Mondiale, fie ca jucător, fie ca antrenor, inclusiv cu echipa din 1970, considerată de mulţi drept cea mai bună din toate timpurile.

Extrema stângă a jucat în echipa care a câştigat prima Cupă Mondială a Braziliei, în 1958, şi a făcut parte din echipa care şi-a păstrat titlul patru ani mai târziu, potrivit Sky News.

Zagallo a continuat să antreneze nume mari din toate timpurile, printre care Pele, Jairzinho, Rivellino şi Tostao, aducându-i din nou la victorie în 1970.

A fost, de asemenea, antrenor secund când Brazilia a câştigat al patrulea titlu în 1994 şi a fost prima persoană din acest sport care a câştigat o Cupă Mondială atât ca jucător, cât şi ca manager.

Născut în 1931, primul vis al lui Zagallo a fost să devină pilot, dar a trebuit să renunţe la acest vis din cauza unor probleme la ochi. A continuat să studieze contabilitatea şi a devenit fotbalist din întâmplare, după ce a jucat cu o echipă locală în timpul liber.

"Tatăl meu nu a vrut ca eu să fiu fotbalist, nu m-a lăsat. Pe atunci nu era o profesie care să fie respectată, societatea nu o privea cu ochi buni... De aceea spun că fotbalul a intrat în viaţa mea din întâmplare", spunea el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici