Legendarul stadion Yves-du-Manoir, gata să fie din nou gazda Jocurilor de la Paris, după 100 de ani

Capitala Franţei va găzdui vara viitoare pentru a treia oară o ediţie a Jocurilor Olimpice şi printre punctele sale de atracţiei se va număra şi legendarul stadion Yves-du-Manoir, acelaşi amplasament folosit acum un secol la Jocurile Olimpice de la Paris, din 1924.

268 afișări
Imaginea articolului Legendarul stadion Yves-du-Manoir, gata să fie din nou gazda Jocurilor de la Paris, după 100 de ani

Legendarul stadion Yves-du-Manoir, gata să fie din nou gazda Jocurilor de la Paris, după 100 de ani

Stadionul Yves-du-Manoir este situat în oraşul Colombes, la nord-vest de centrul oraşului Paris, la 9 kilometri de satul olimpic, şi va fi din nou gazda Jocurilor Olimpice, după 100 de ani. Arena a fost principalul cadru al celei de-a 8-a ediţii a Jocurilor Olimpice de la Paris din 1924.

În acel an, a găzduit ceremoniile de deschidere şi de închidere, atletismul şi alte sporturi importante, inclusiv fotbalul, fiind locul unde Uruguay şi-a asigurat titlul de campioană mondială, învingând Elveţia cu 3-0. La acea vreme, nu exista o Cupă Mondială de fotbal separată, ceea ce a făcut ca acest turneu să fie cel mai important din acest sport, care este acum cel mai popular la nivel mondial.

În această a 33-a ediţie a Jocurilor Olimpice din era modernă, care va începe în iulie 2024, va fi singurul loc care va repeta rolul de gazdă în cadrul celui mai important eveniment sportiv mondial. Stadionul, care a fost folosit şi pentru Cupa Mondială FIFA din 1938, va servi ca loc de desfăşurare a evenimentelor de hochei pe iarbă, după o renovare totală.

Stadionul a fost supus unor renovări speciale şi va avea o capacitate de 15.000 de locuri (potrivit organizatorilor) la Jocurile de la Paris din 2024. În ultimul secol, a găzduit aproximativ 250 de competiţii naţionale şi internaţionale, de la atletism, rugby, fotbal şi chiar box, inclusiv Campionatul Mondial din 1972, în faţa a 40.000 de spectatori.

De asemenea, a găzduit finala Cupei Mondiale FIFA din 1938, în care Italia a învins Ungaria cu 4-2, iar capacitatea sa s-a extins la 60.000 de locuri după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

După ce a fost în declin timp de 50 de ani, a fost revitalizat în ultimii doi ani. Cu un cost de peste 100 de milioane de euro, acest stadion istoric va găzdui cele mai bune 24 de echipe de hochei pe iarbă din lume, atât la masculin, cât şi la feminin, în perioada 27 iulie - 9 august 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici