Legia Varşovia se va adresa UEFA în legătură cu situaţia fanilor la meciul cu Rapid

Oficialii grupării Legia Varşovia intenţionează să ceară UEFA şi organizatorilor partidei cu Rapid, din Liga Europa, explicaţii legate de modul în care au fost trataţi fanii formaţiei poloneze, care au intrat la meci abia la pauză, după ce au fost controlaţi drastic la intrarea pe Arena Naţională.

418 afișări
Imaginea articolului Legia Varşovia se va adresa UEFA în legătură cu situaţia fanilor la meciul cu Rapid

Legia Varşovia se va adresa UEFA în legătură cu situaţia fanilor la meciul cu Rapid (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Le mulţumim suporterilor că au reuşit să intre la meci, dar noi ne vom adresa UEFA pentru neînţelegerile legate de fani. Vom cere explicaţii organizatorilor şi celor de la UEFA, pentru că trebuie clarificată această situaţie", a declarat, joi, la conferinţa de presă de după meci, ofiţerul de presă al clubului Legia Varşovia.

Acesta nu a dorit însă să comenteze incidentele în care au fost implicaţi suporterii polonezi.

Cei aproximativ 2.000 de suporteri ai echipei poloneze Legia Varşovia au intrat pe Arena Naţionala la pauza meciului cu Rapid. Cu 15 minute înainte de debutul partidei, fanii prezenţi până în acel moment pe Arena Naţională, aproximativ 200 de persoane, au părăsit Peluza Nord şi nu au revenit pe tribună nici după ce a început meciul, protestând astfel deoarece forţele de ordine nu au permis accesul tuturor suporterilor. Fanii s-au oprit pe terasamentul din spatele tribunelor, aştepându-i pe ceilalţi suporteri, care erau controlaţi de forţele de ordine la intrarea pe stadion.

La pauză, după ce li s-au alăturat şi ultimii fani controlaţi de agenţii de pază, polonezii, care aveau tricouri, căciuli şi măşti de hârtie în culorile echipei favorite, au intrat pe Arena Naţională. La scurt timp, ei au început să arunce cu obiecte înspre sectoarele ocupate de suporterii rapidişti şi au aprins o fumigenă. În repriza a doua, polonezii au mai aruncat o petardă.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că la intrarea în stadion, fanii echipei Legia au abandonat "obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice, cu o putere calorică foarte mare". "În plus, asupra suporterilor polonezi care intenţionau să intre pe stadion au fost găsite un număr foarte mare de articole pirotehnice. În această seară au fost duşi la secţiile de poliţie peste 30 de suporteri care aveau asupra lor arme albe şi droguri. Suporterilor asupra cărora s-au găsit droguri le-au fost întocmite acte premergătoare urmării penale şi colaborăm cu ofiţerii de legătură polonezi. Am demarat toate demersurile legale pentru ca împotriva acestora să se ia măsurile legale în ţara lor de provenienţă", a menţionat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

Georgian Enache a menţionat, de asemenea, că un suporter polonez a încercat să aprindă o petardă în repriza a doua a meciului, aceasta i-a explodat în mână, iar bărbatul "şi-a pierdut câteva degete şi a fost transportat la spital".

Mai multe incidente în care au fost implicaţi fani polonezi au avut loc înaintea partidei dintre cele două echipe, la stadion şi în centrul Bucureştiului.

Echipa Rapid Bucureşti a fost învinsă, joi, cu scorul de 1-0 (0-0), de formaţia poloneză Legia Varşovia, într-un meci disputat pe Arena Naţională, în etapa a III-a a grupei C a Ligii Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici