Lewis Hamilton ameninţă că pleacă din Formula 1 dacă se introduc tot mai multe curse: Cu siguranţă nu voi mai fi aici

Campionul din Formula 1, Lewis Hamilton, ameninţă cu plecarea din F1 dacă proprietarii vor continua sa întroduca noi curse în calendarul competiţional, potrivit cotidianului Mirror.

3646 afișări
Imaginea articolului Lewis Hamilton ameninţă că pleacă din Formula 1 dacă se introduc tot mai multe curse: Cu siguranţă nu voi mai fi aici

Foto: hepta

Britanicul a ameninţat, potrivit jurnaliştilor de la Mirror, că se va retrage dacă noul acţionar majoritar american îşi va pune în aplicare planul anunţat şi va urca numărul de Mare Premii în sezon de la 21 la 25.

"Cu siguranţă nu voi mai fi aici dacă vor fi 25 de Mari Premii. Deja mă simt de parcă aş fi la al 25-lea Grand Prix, mai multe curse nu sunt un lucru bun. Eu iubesc motorsportul, dar sezonul este şi aşa foarte lung, necesită un angajament incredibil din partea tuturor, petrecem foarte mult timp departe de familii. Perioada de pauză este foarte scurtă şi este greu, din punctul de vedere al unui competitor. Pregătirile pentru noul sezon încep de îndată ce sezonul în curs s-a încheiat, de aceea este greu să te capacitezi mental", a declarat Lewis Hamilton, înaintea cursei din Brazilia.

Sezonul 2019 va avea 21 de Mari Premii, la fel ca cel din 2018, însă pentru prima dată în istoria competiţiei, ultima cursă va avea loc pe 1 decembrie.

O dezbatere similară legată de fluxul copleşitor de competiţii are loc şi în tenis, unde Simona Halep este una dintre jucătoarele care, din cauza constrângerilor competiţionale, joacă tot mai multe partide pentru a-şi păstra locul în topul WTA. Una dintre consecinţele acestor suprasolicitări fizice este şi afecţiunea de care suferă, hernia de disc. De aceea, la unul dintre ultimele turnee de tenis, cel din Rusia, directorul WTA a spus că trebuie reevaluat acest sistem obositor al unor competiţii multiple pentru jucătoarele de top.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici