Lewis Hamilton l-a criticat pe fostul director executiv al Formulei 1 după declaraţia rasistă

  • Lewis Hamilton l-a taxat pe fostul director executiv al Formulei 1
  • Bernie Ecclestone ar fi declarat că „în multe cazuri, oamenii de culoare sunt mai rasişti decât oamenii albi”
  • Multiplul campion britanic este singurul pilot de culoare din circuitul Formulei 1
860 afișări
Imaginea articolului Lewis Hamilton l-a criticat pe fostul director executiv al Formulei 1 după declaraţia rasistă

Sursa foto: profimedia

Campionul de Formula 1, Lewis Hamilton, a condamnat afirmaţiile rasiste făcute de fostul director executiv al F1, Bernie Ecclestone. Hamilton a câştigat 6 titluri mondiale şi este singurul pilot de culoare din circuitul Formulei 1. El a catalogat comentariile lui Ecclestone drept „ignorante şi lipsite de educaţie”.

„Pur şi simplu nici nu ştiu de unde să încep asta... atât de trist şi dezamăgit mă simt când citesc astfel de comentarii. Este exact ceea ce este greşit - comentarii ignorate şi lipsite de educaţie, care ne arată cât de departe trebuie să evoluăm ca societate înainte ca egalitatea reală să se întâmple.” a declarat Hamilton.

Ecclestone şi-a bazat afirmaţiile după ce la consultat pe Hamilton cu privire la înfiinţarea unei comisii pentru creşterea diversităţii în sportul cu motor.

„Nu cred că va face ceva rău sau bun pentru Formula 1. Doar îi va face pe oameni să se gândească, ceea ce este mai important. Oamenii ar trebui să reflecteze puţin, mai ales când vine vorba de comparaţia oameni albi cu oameni de culoare. Oamenii de culoare ar trebui să gândească ca oamenii albi, pentru că în cele mai multe cazuri, oamenii de culoare sunt mai rasişti decât oamenii albi. Am observat asta de-a lungul anilor şi nu trebuie să o dovedesc.” ar fi delcarat Bernie Ecclestone.

Lewis Hamilton a participat recent la un marş al Black Lives Matter în Londra.

„Lewis este un pic mai special. În primul rând, este foarte, foarte talentat ca şofer şi pare a fi acum extrem de talentat când ţine un discurs”, ar fi afirmat Ecclestone.

Formula 1 s-a angajat să crească diversitatea din cadrul competiţiei printr-o iniţiativă numită „We Race As One.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici