Lewis Hamilton, singurul pilot de culoare din Formula 1, s-a alăturat mişcării Black Lives Matter. "Să câştig titlul în acest sezon ar fi mai important ca oricând"

  • Lewis Hamilton este un susţinător al Black Lives Matter
  • Echipamentul şi monopostul britanicului din acest sezon sunt de culoarea neagră
  • Piloţii pregătesc un moment special pentru cursa de duminică
174 afișări
Imaginea articolului Lewis Hamilton, singurul pilot de culoare din Formula 1, s-a alăturat mişcării Black Lives Matter. "Să câştig titlul în acest sezon ar fi mai important ca oricând"

Lewis Hamilton, singurul pilot de culoare din Formula 1, s-a alăturat mişcării Black Lives Matter. "Să câştig titlul în acest sezon ar fi mai important ca oricând"

Sezonul din Formula 1 începe în acest weeekend, în Austria, pe circuitul de la Spielberg. De şase ori campion mondial, Lewis Hamilton, este mai motivat ca oricând să câştige încă un titlu. Pilotul Mercedes este un susţinător al mişcării Black Lives Matter. Echipamentul şi monopostul său vor avea culoarea neagră, care a înlocuit tradiţionalul argintiu. 

"Să câştig titlul în acest sezon ar fi mai important ca oricând. Ne aflăm într-un moment în care încă ne luptăm cu pandemia, dar, la nivel personal, eu lupt pentru egalitate şi împotriva nedreptăţilor, în cadrul mişcării Black Lives Matter. Lucrurile poate că nu se vor schimba pentru generaţia noastră, dar pentru copiii noştri este un moment extrem de important", a declarat Lewis Hamilton.
 
Piloţii din Formula 1 pregătesc un moment special înaintea cursei din Austria. Nu se ştie încă dacă aceştia vor îngenunchea, aşa cum s-a întâmplat la mai multe meciuri de fotbal.  
 
"Încă nu am vorbit între noi, dar o vom face şi ne vom pune de acord. Vom vedea duminică. Vom arăta că suntem uniţi. Este foarte important să devenim uniţi în acest sport şi să luptăm cu nedreptăţile", a mai spus Hamilton, care este primul şi singurul pilot de culoare din istoria Formulei 1. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici