Lewis Hamilton va porni din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei. Grila de start

Pilotul britanic Lewis Hamilton, de la Mercedes, va porni din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, pe circuitul Interlagos, din Sao Paulo, după ce a înregistrat cel mai bun timp în calificările de sâmbătă.

1424 afișări
Imaginea articolului Lewis Hamilton va porni din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei. Grila de start

Lewis Hamilton va porni din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Lewis Hamilton a fost cronometrat cu un minut, 10 secunde şi 736 de miimi şi l-a devanasat cu 0.102 secunde pe coechipierul său de la Mercedes, Nico Rosberg. Piloţii Ferrari, Kimi Raikkonen şi Sebastian Vettel, vor pleca de pe locurile trei, respectiv cinci, iar de pe patru va porni Max Verstappen, de la Red Bull Racing.

Lewis Hamilton a reuşit cel de-al 60-lea pole position din carieră şi al 11-lea din acest sezon. Britanicul se află la 19 puncte în spatele colegului său de la Mercedes, germanul Nico Rosberg, şi trebuie să îşi adjudece Marele Premiu al Braziliei ca să păstreze şanse la câştigarea titlului, în ultima etapă a sezonului, la Abu Dhabi.

Iată grila de start a Marelui Premiu de Formula 1 al Braziliei, care va avea loc duminică, de la 18:00:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)

2. Nico Rosberg (Mercedes)

3. Kimi Raikkonen (Ferrari)

4. Max Verstappen (Red Bull Racing)

5. Sebastian Vettel (Ferrari)

6. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing)

7. Romain Grosjean (Haas)

8. Nico Hulkenberg (Force India)

9. Sergio Perez (Force India)

10. Fernando Alonso (McLaren)

11. Valtteri Bottas (Williams)

12. Esteban Gutierrez (Haas)

13. Felipe Massa (Williams)

14. Daniil Kvyat (Toro Rosso)

15. Carlos Sainz (Toro Rosso)

16. Jolyon Palmer (Renault)

17. Jenson Button (McLaren)

18. Kevin Magnussen (Renault)

19. Pascal Wehrlein (Manor)

20. Esteban Ocon (Manor)

21. Marcus Ericsson (Sauber)

22. Felipe Nasr (Sauber)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici