Liga Campionilor: CFR Cluj - Borac Banja Luka. Şumudică nu doarme de două nopţi

  • Echipa de fotbal CFR Cluj întâlneşte, marţi, de la ora 20.00, pe teren propriu, formaţia bosniacă Borac Banja Luka.
  • Partida contează pentru prima manşă a turului întâi preliminar al Ligii Campionilor.
  • Antrenorul ardelenilor a declarat că are emoţii mari, înaintea duelului.
237 afișări
Imaginea articolului Liga Campionilor: CFR Cluj - Borac Banja Luka. Şumudică nu doarme de două nopţi

Liga Campionilor: CFR Cluj - Borac Banja Luka. Şumudică nu doarme de două nopţi

Echipa de fotbal CFR Cluj întâlneşte, marţi, de la ora 20.00, pe teren propriu, formaţia bosniacă Borac Banja Luka, într-o partidă contând pentru prima manşă a turului întâi preliminar al Ligii Campionilor.

Antrenorul echipei de fotbal CGFR Cluj, Marius Şumudică, a declarat, luni seara, într-o conferinţă de presă, că toată lumea se aşteaptă ca formaţia sa să "defileze" în dubla cu gruparea bosniacă Borac Banja Luka, din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, dar a precizat că nu va fi aşa.

"Nu mai există echipe mici în nicio competiţie. Nu mai contează că sunt din Malta, Luxemburg sau Andorra, echipele îşi vând scump pielea. Au antrenori buni, se organizează bine şi e foarte greu să le desfaci şi să le dai gol, chiar dacă tu pe hârtie pleci ca favorit. Toată lumea se aşteaptă ca CFR să defileze în acest prim tur, dar nu este aşa. Şi nu vreau să-mi creez niciun alibi. Nu vreau să copiez niciun antrenor care a fost aici şi să spun că mâine va fi cel mai greu meci, că noi plecăm cu şansa a doua că adversarii sunt mai buni ca noi. Nu, nu voi face acest lucru niciodată. Dar jucătorii din spaţiul ex-iugoslav au sângele ăsta de luptător şi din punctul ăsta de vedere al agresivităţii ne vor pune anumite probleme. Dacă ne vom ridica la nivelul adversarilor din punct de vedere al agresivităţii şi al dorinţei de victorie, atunci putem spune că CFR Cluj este favorită", a spus tehnicianul.

Şumudică a menţionat că are mari emoţii înaintea meciului său de debut la CFR Cluj: "Nici când eram în Turcia şi jucam cu Beşiktaş sau Galatasaray nu aveam astfel de emoţii ca acum. Nu ştiu, de vreo două nopţi nu prea mă odihnesc. Este o revedere cu fotbalul românesc, cu suporterii din ţară şi încerc să mă focusez iar pe ceea ce înseamnă competiţii europene pentru că sunt 5 ani de când am fost cu Astra în Europa".

"Eu sunt un tip cu picioarele pe pământ. E clar că va fi destul de greu să ajungem în grupele Ligii Campionilor. Nu vreau să spun imposibil pentru că la fotbal nu ştii niciodată ce se întâmplă. Aşa că poţi avea şanse cu oricine. Eu mă gândesc să avansez cât mai mult în această competiţie", a adăugat antrenorul.

Marius Şumudică a declarat că nu a avut niciun conflict cu Mario Rondon, dar a explicat că acesta a făcut "un pas greşit" şi nu putea să îl păstreze în lot şi "să îi strice grupul".

"Sunt minciuni sfruntate, eu nu am avut niciun conflict cu Rondon. El nu a părăsit niciodată antrenamentul. Când am venit el mi-a spus doleanţele lui, i-am zis că-l susţin, însă apoi el a făcut un pas greşit pe care nu vreau să-l dezvălui acum. Iar asta mi-a arătat că are un caracter îndoielnic. Şi atunci am fost primul care am spus conducerii că nu pot continua cu un astfel de jucător... nu atât de calităţile lui profesionale, dar nu am nevoie de cineva să-mi distrugă grupul. Mai bine sacrific un jucător şi câştig 20 şi ceva. Pentru mine forţa grupului e cea mai importantă. Dacă gestul pe care l-a făcut Rondon îl făcea oricare alt jucător din lot, indiferent că era căpitanul echipei, avea aceeaşi soartă. Fiindcă eu nu accept aşa ceva. El şi-a scris rezilierea ca să spun aşa ceva", a menţionat el.

Şumudică a precizat că mai are nevoie de două transferuri: "Cred că putem face cantitativ pe două fronturi cu lotul actual, dar eu spun că mai avem nevoie de doi jucători. Unul din ce am înţeles a sosit azi, iar cel de-al doilea trebuie să fie atacant pentru a acoperi şi acel post".

Căpitanul echipei de fotbal CFR Cluj, Mario Camora, a declarat, luni seara, într-o conferinţă de presă, că meciul cu Borac Banja Luka din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, nu va fi unul uşor, precizând că el şi colegii săi trebuie să fie atenţi pentru că adversarii au jucători tehnici.

"Suntem pregătiţi, am făcut un cantonament reuşit şi aşteptăm cu nerăbdare acest prim meci. Este un meci important pe care vrem să-l câştigăm. Să nu creadă lumea că va fi un meci uşor. Au jucători tehnici, jucători buni, aşa că trebuie să fim atenţi. Gândul nostru este să facem ce ştim noi şi să câştigăm. Acum, după schimbarea regulii golului din deplasare, ne gândim tot la fel, adică să câştigăm fără să primim gol. Până la urmă important e să câştigăm pentru că golul din deplasare nu mai face diferenţa ca înainte", a afirmat Camora.

"Trebuie să fim realişti, e greu să ajungem în grupele Ligii Campionilor. Dar nu se ştie niciodată. Important e să o luăm pas cu pas. Trebuie să ne gândim la Liga Campionilor pentru că atunci când gândeşti mic, mic eşti şi la final", a adăugat căpitanul campioanei României.

Celelalte meciuri de marţi

19:00

Ferencvaros - FC Prishtina

Flora Tallinn - Hibernians

HJK - Buducnost Podgorica

20:00

Zalgiris Vilnius - Linfield

20:30

CS Fola Esch - Lincoln Red Imps FC

21:00

KF Shkendija - Mura

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici