Liga Campionilor la handbal masculin, format nou din sezonul 2015-2016, cu 28 de echipe

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat că Liga Campionilor la handbal masculin va avea un nou format din sezonul 2015-2016, numărul echipelor urmând a se mări la 28, faţă de 24 în prezent, decizia fiind luată de Comitetul Executiv al forului.

311 afișări
Imaginea articolului Liga Campionilor la handbal masculin, format nou din sezonul 2015-2016, cu 28 de echipe

Liga Campionilor la handbal masculin, format nou din sezonul 2015-2016, cu 28 de echipe (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit anunţului EHF, numărul echipelor participante va fi mărit cu patru, urmând a se schimba şi formatul competiţiei. Astfel, vor fi formate patru grupe, A, B, C, D, componenţa acestora fiind stabilită în funcţie de rankingul echipelor.

În grupele A şi B vor fi 16 echipe, câte opt în fiecare, acestea urmând a juca fiecare cu fiecare, tur-retur. Câştigătoarea fiecărei grupe se va califica direct în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Ultimele două clasate din fiecare grupă vor fi eliminate din competiţie, iar cele 10 rămase se vor califica în faza eliminatorie.

În grupele C şi D, vor fi 12 echipe, câte şase în fiecare grupă şi vor juca, de asemenea, meciuri tur-retur, fiecare cu fiecare. Primele două clasate din fiecare grupă vor juca "semifinale", iar câştigătoarele se vor califica şi ele în faza eliminatorie. Celelalte echipe din grupele C şi D vor fi eliminate din competiţie.

Astfel, în faza eliminatorie vor lupta 10 echipe din grupele A şi D, plus cele două din grupele C şi D, adică 12 echipe. Câştigătoarele din această fază eliminatorie se vor califica în sferturile de finală, în care se vor alătura celor două echipe care s-au clasat pe primul loc în grupele A şi B, pentru un total de opt de participante.

În sferturile de finală se va juca, de asemenea, eliminatoriu, tur-retur, iar câştigătoarele se vor califica la Turneul Final Four, care se va derula în sistemul semifinale şi finale.

Liga Campionilor în actualul sezon, dar şi în următorul, are acelaşi format, cu turnee de calificare, grupe principale, optimi de finală şi sferturi, acestea fiind eliminatorii, plus Turneul Final Four.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici